Nou studiu despre bronşiolită. Un tratament preventiv are o eficienţă de 90% împotriva riscului de spitalizare

Nou studiu despre bronşiolită. Un tratament preventiv are o eficienţă de 90% împotriva riscului de spitalizare
Sursa foto: Freepik

Un tratament preventiv împotriva bronşiolitei, autorizat recent, are o eficienţă de 90% în protejarea sugarilor în faţa riscului de spitalizare în acest sezon epidemic în Statele Unite ale Americii (SUA), au anunţat joi autorităţile americane din domeniul sănătăţii, informează AFP.

În ce constă tratamentul

Tratamentul în cauză, Nirsevimab, constă în injectarea unui anticorp, vizând imunizarea sugarilor împotriva virusului respirator sinciţial (VRS), responsabil pentru declanşarea bronşiolitei, scrie Agerpres.

El este recomandat din vara anului 2023 în SUA pentru bebeluşii mai mici de opt luni şi care trec prin primul lor sezon de expunere la VRS, dacă mamele lor nu au fost vaccinate în timpul sarcinii.

Datele publicate joi de Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) sunt primele care furnizează o estimare a eficienţei acestui tratament în Statele Unite, unde VRS reprezintă principala cauză de spitalizare a sugarilor.

Studiul, realizat pe 685 de bebeluşi

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 685 de bebeluşi între octombrie 2023 şi februarie 2024, în contextul în care un sezon epidemic întreg se întinde, în general, din octombrie până în martie, au precizat autorităţile sanitare americane.

„Rezultatele arată că Nirsevimab a avut o eficienţă de 90% în prevenirea spitalizărilor asociate cu VRS în rândul sugarilor în timpul primului lor sezon de VRS”, au menționat reprezentanţii CDC.

Eficienţa Nirsevimab (dezvoltat de Sanofi/AstraZeneca) ar putea fi totuşi mai mică pe durata unui sezon întreg, un aspect care urmează să fie studiat în perioada următoare, potrivit reprezentanților CDC.

Totodată, în vara anului trecut, autorităţile sanitare americane au autorizat un vaccin dezvoltat de Pfizer împotriva bronşiolitei, care este administrat femeilor aflate între a 32-a şi a 36-a săptămână de sarcină, cu scopul de a îi proteja pe bebeluşii lor graţie anticorpilor transmişi de mamele lor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie