Directori de spitale numiţi politic şi protejaţi de politicieni! Sunt dezvăluirile incredibile care apar pe blogul jurnalistului Cătălin Tolontan. Potrivit unor documente incendiare publicate de acesta, Monica Pop este cel mai longeviv director de spital din Capitală. Ea a beneficiat de sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa, care s-a numit membru în CA la spital și șeful Comisiei de concurs, arată B1 TV.
Directorul Pop a închiriat firmei Monona, care vinde mâncare, dar și cristaline pentru bolnavi, un spațiu în spital și a prelungit contractul de patru ori de atunci.
În schimb, firma a angajat-o cu contract de muncă în 2007. Timp de patru ani, Monica Pop a fost și director al spitalului de stat și angajatul firmei căreia îi închiriase spațiul.
Firma respectivă se angajează prin contractul cu spitalul să vândă mai scump pacienților și mai ieftin angajaților spitalului! În momentul izbucnirii scandalului Hexi, Monica Pop a spus că "Noi nu avem substanțe din astea!". Dar are. Prin încredințare directă.
"Încă din momentul în care am început investigația Hexi Pharma, ni s-a spus că lucrurile vor merge greu, pentru că există filiere politice care protejează spitalele, managerii din toată țara, și nu e vorba doar de filiera PSD, e vorba de filiere care sunt alocate în funcție de culoarea politică în toată țara. Teoretic, acești manageri nu trebuie numiți politic. Asistăm la o numire care are conotații penale. Rectorul de la acea vreme al Carol Davila devenise deputat PSD, în momentul acesta este senator PSD", a explicat Cătălin Tolontan.
"Când a ajuns deputat PSD, s-a numit în consiliul de administrație al Spitalului de Oftalmologie, iar acolo a devenit șeful comisiei de examinare, în fața căruia, managerul de concurs fusese doamna Monica Pop. A dat două concursuri, unul în 2012, al doilea în 2014, la ambele a trecut cu 10 fără nicio problemă, la ambele nici măcar nu s-a mai ținut interviul pentru că această comisie a considerat că nu mai e nevoie de interviu.
Florian Popa și Monica Pop aveau deja o relație profesională la Carol Davila, dar subordonarea era în sens invers. Ce se întâmplă în cazul în care un manager de spital simte că are sprijin politic? Avem un caz care este strident. În contractul prin care firma închiriază spațiul respectiv, scrie negru pe alb acest lucru. Această firmă se obligă să vândă mai ieftin, la un preț privilegiat angajaților spitalului.
Este evident că pacienții sunt defavorizați la cumpărarea materialelor sanitare și nu numai. Doctorii cumpără cristaline și lentile și ochelari la un preț mai mic, conform contractului, printr-o numire susținută penal de către ANI, ajungem la situația ca pacientul să fie marginalizart din punct de vedere al drepturilor într-un spital care e construit pe banii pacientului și pentru pacient", a continuat redactorul șef al Gazetei Sporturilor.
"Un om care închiriază o firmă unde ea devine angajată din conducerea de director al spitalului de stat unde lucrează poate să spună după orice. A spune că nu folosești Hexi, când tu ai cel puțin 6 contracte de încredințare directă … Valoarea nue foarte mare, 15.000 de euro, dar aici nu vorbim despre valoare. Au contracte pentru Hexi Pharma, lucrul ăsta e ușor de dovedit", acuză Tolontan.
Nou scandal în sănătate! Cătălin Tolontan, despre filiera PSD de la Spitalul de Oftalmologie
#DIRECT_ONE_5s9gnu#