Nou incendiu în Vâlcea. Pădurea de la Băile Olăneşti a luat foc din nou

Nou incendiu în Vâlcea. Pădurea de la Băile Olăneşti a luat foc din nou
Sursa Foto: Freepik.com

Un nou incendiu a izbucnit în pădurea din jurul staţiunii Băile Olăneşti, pomperii militari fiind solicitaţi, joi, 05 septembrie, să intervină.

Arde aproximativ un hectar

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Sorin Albinaru, a precizat că arde vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ un hectar, într-o zonă greu accesibilă situată la peste doi kilometri distanţă de mănăstirea Comanca.

„La locul evenimentului intervin forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, Ocolului Silvic Râmnicu Vâlcea şi SVSU Băile Olăneşti, în total 14 persoane. Accesul nu este posibil cu autospecialele de intervenţie, deplasarea executându-se pedestru. Incendiul se manifestă la stratul de frunze, gros de aproximativ 20 de centimetri, pe o suprafaţă de circa un hectar. În zona respectivă nu sunt gospodării”, a transmis reprezentantul ISU Vâlcea, scrie Agerpres.

Al doilea incendiu de vegetaţie din zona

Acesta este cel de-al doilea incendiu de vegetaţie izbucnit în apropierea staţiunii în ultimele trei săptămâni. Pompierii au intervenit în zonă şi la jumătatea lunii trecute, timp de cinci zile, ca să stingă flăcările provocate de un trăsnet ce au cuprins o suprafaţă de circa trei hectare de pădure.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Marius Humelnicu (PSD), după atacul cu benzină care a avut loc la Parlament: Nu există, din punctul meu de vedere, să nu-l găsim pe acest om (VIDEO)
20:02 - În ce stare se află Valentin Mihăilă? Medicii au dat verdictul în cazul accidentării sale
19:56 - Accident grav la intrarea în Capitală, soldat cu 2 morți și 2 răniți. Elicopter SMURD, solicitat la fața locului
19:56 - Sergiu Bîlcea (PNL), despre Roxana Mînzatu: Nu este o persoană controversată și are o expertiză / Cert e că Ciolacu are o înfrângere. Și-a dorit un post foarte important, dar a obținut unul marginal (VIDEO)
19:30 - Pilotul de Formula 1, Sergio Perez, trece prin momente dificile. Tatăl lui a fost găsit inconștient în baie
19:16 - Mircea Geoană: Salut vestea că o tânără precum Roxana Mînzatu va avea o poziție de vicepreședinte al Comisiei Europene. Totuși, România merita un portofoliu cu mai multă greutate
19:02 - Peste 600 de apeluri la 112 au fost semnalate în ultimele patru luni privind prezența urșilor în Prahova. În ce zone au fost observate cel mai mult animalele sălbatice
18:56 - Nicușor Dan, declarații la un șantier „ilegal” din București: Traficul e generat de sute de investiții nelegale deja finalizate. Altele sunt în curs și instituțiile statului nu fac nimic. Privatul a făcut profitul (VIDEO)
18:46 - Haos în Beirut. Cel puțin 8 morți și mii de răniți, printre care numeroși membri ai Hezbollah, după ce le-au explodat pagerele. Și ambasadorul Iranului la Beirut a fost rănit (VIDEO)
18:33 - Care a fost cea mai populară stațiune montană din România, pe vremea Comunismului? Era destinația favorită a soților Ceaușescu