Noi suspiciuni de plagiat în cazul lucrării de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi. Emilia Șercan: Paragrafe întregi, reproduse dintr-un curs al chestorului de poliţie Damian Miclea (VIDEO)

Publicat: 12 10. 2016, 10:13
Foto: gazetadenavodari.ro

Noi suspiciuni de plagiat au apărut în cazul lucrării de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi.

Potrivit jurnalistei Emilia Şercan, paragrafe întregi ale tezei semnate de șefa DNA sunt reproduse, fără ghilimele, din volumul I al cursului "Combaterea crimei organizate", semnat de chestorul de poliţie Damian Miclea. Inclusiv notele de subsol din lucrarea lui Damian Miclea sunt preluate de şefa DNA în teza sa, informează pressone.ro.

Primele suspiciuni noi ale plagiatului apar la paginile 21-23 din lucrarea şefei DNA. Aici, arată jurnalista Emilia Şercan, Kovesi a copiat inclusiv notele de subsol din lucrarea lui Damian Miclea sunt preluate de şefa DNA în teza sa.

Exact aceleași paragrafe preluate de şefa DNA din chestorul Damian Miclea au fost plagiate, în teza ei de doctorat, şi de Loredana Radu, nepoata lui Gabriel Oprea şi fosta avocată a lui Victor Ponta.

Tot la categoria plagiat ar putea fi trecută şi pagina 31 din teza lui Kovesi.

Aici apar două paragrafe preluate din articolul "Cooperarea internațională în prevenirea și combaterea criminalității", selecție și traducere din documentarul de fond al

Conferinței ministeriale internaționale privind crima organizată transnațională, ECOSOC, desfășurată la Napoli în 21-23 octombrie 1994.

Noi suspiciuni de plagiat în cazul lucrării de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi. Emilia Șercan: Paragrafe întregi, reproduse dintr-un curs al chestorului de poliţie Damian Miclea

#DIRECT_ONE_5j1k6y#

Într-o intervenție telefonică pntru Știrile B1 TV, jurnalista Emilia Șercan a declarat că în acest caz este nevoie de o analiză a CNATDCU.

”Domnul Miclea a publicat acel curs în 2004, iar teza de doctorat a doamnei Kovesi este susținută în decembrie 2011.

Eu am făcut o analiza a apărării pe care Kovesi a folosit-o în 2012 pentru a respinge acuzațiile care i-au fost aduse de Grupul de Investigații Politice și Miliția spirituală. M-am uitat în lucrarea de doctorat și am descoperit suspiciuni, omisiuni și greșeli.

Există și suspiciuni noi din punctul meu de vedere, motiv pentru care este nevoie de un verdict instituțional din partea CNATDCU, pentru că orice analize făcute de presă au doar valoarea unei informații aduse în spatiul public. Este necesar un verdict din partea consiliului care să fie departe de orice interpretare.

Primele suspiciuni de plagiat apar chiar la primul paragraf de pe prima pagină. Primele supiciuni noi față de care eu nu găsisem informații în analiza GIP și Miliția Spirituală apar la pagina 21.

Sunt paragrafe separate, sunt pagini consecutive care ridică semne de întrebare în privința originalității lor.

Cei care lucreaza cu softuri pot emite o analiză în care să indice chiar un procent care ridică suspicini într-o teză de doctorat”, a declarat Emilia Șercan.