Noi stenograme ies la iveală. Miruna Pascu l-a îndemnat pe fiul ei să îi toarne pe tinerii cu care s-a drogat în Vama Veche. Aceștia ar fi copiii unor oameni influenți din Constanța

Noi stenograme ies la iveală. Miruna Pascu l-a îndemnat pe fiul ei să îi toarne pe tinerii cu care s-a drogat în Vama Veche. Aceștia ar fi copiii unor oameni influenți din Constanța
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Noi dezvăluiri ies la iveală despre Vlad Pascu, tânărul drogat care a provocat accidentul în 2 Mai. În stenogramele publicate de Adevărul, reiese faptul că mama lui, Miruna Pascu, dorește cu orice preț să îl scoată din închisoare, fără să mai țină cont dacă acțiunile sale sunt sau nu sunt legale.

Miruna Pascu apare pe interceptările DIICOT în timp ce își sfătuia fiul să facă denunțuri împotriva tinerilor alături de care a participat la petrecerea, de la Vama Veche, unde s-au drogat cu toții  înainte de producerea accidentului.

PASCU MIRUNA: Vezi, că s-ar putea să-i cheme pe toți copiii ăia cu care tu ai fost în Vamă. Și despre care al căror nume, eu habar n-am.

VLAD:  Da. Ăia, n-au ce să spună nimica.

PASCU MIRUNA:  Da. Nu știu. Mai vedem ce spunem noi despre ei. Dacă ne ajută. Că, îți repet. Să știi, că lucrurile nu pot rămâne la nivelul la care tu crezi că poți să duci tu chestia asta în spinare. Că ceilalți, stai că au fost drăguți. Nu mai există soluția asta.

VLAD: Dar, nici n-am luat în calcul.

PASCU MIRUNA: Asta-ți spun. Deci, trebuie să… Ne pare foarte rău. Asta e situația. Deci, fiecare trage pentru el, mama. Asta e ceea ce trebuie să facem.

VLAD: Mda.”,  se arată în referatul de arestare transmis de procurorii DIICOT la instanţă.

Miruna Pascu și fiul ei, Vlad, arestați în locuri diferite

În prezent, atât Miruna, cât și Vlad Pascu sunt în arest preventiv: ea la București, iar el la Constanța. De asemenea, alte trei persoane au fost arestate pentru 30 de zile în dosarul lui Vlad Pascu. Trei tineri sunt acuzați că alimentau cu droguri grupul de prieteni ai șoferului teribilist.

În urma audierilor, Vlad Pascu a recunoscut că îi cunoaște pe cei trei. Acesta a precizat procurorilor de unde lua drogurile și ce fel de substanțe consumau.

După ce a părăsit sediul Poliției Vama Veche, în noaptea de 19 august 2023, când a produs accidentul mortal, Vlad Pascu a participat la o petrecere alături de nouă copii ai unor persoane publice din Constanța.

La petrecere, Vlad Pascu s-a drogat alături de acești tineri, după cum a dezvăluit Cosmin Andreica, șeful Sindicatului Europol. Polițistul a declarat că acei nouă tineri sunt toți copii de persoane influente din județul Constanța, ai căror părinți ocupă posturi și funcții publice importante, din domeniul politic și social.

Miruna Pascu face tot posibilul să reușească să îl scoată din închisoare pe fiul ei, dar, acum fiind și ea arestată, e mai complicat.

Femeia a încercat să convingă martorii din dosar să dea declarații în favoarea lui Vlad

Iubita lui Vlad Pascu, Rebecca Lăzărescu, și ea consumatoare de droguri, a denunțat-o la DIICOT pe Miruna Pascu, pentru că ar fi amenințat-o să aibă grijă ce declară.

Miruna Pascu consideră că fiul ei, Vlad, nu este direct vinovat de accidentul mortal de la 2 Mai, produs cu un Mercedes Benz de colecție (ca al lui Bobby din Dallas, spun cunoscătorii), în timp ce era drogat cu un cocktail-bombă de șase stupefiante puternice.

Ăsta este un accident care, nu știu, te-a pus pe tine în fața unui fapt împlinit cumva. Că nu te putea opri nimeni din cursa asta dementă pe care o aveai, înțelegi? Dar altfel nu ai ce căuta acolo. Ți-am zis, e un accident, o iei ca atare. Nu trebuie s-o iei nici… Se întâmplă lucruri, mda, asta e“, îi spune Miruna Pascu fiului ei.

Cum dorea Miruna Pascu să îl scoată din pușcărie pe fiul ei

Miruna Pascu dorea să își scoată fiul din arest în baza unui dosar medical. Ea voia să îl aducă la închisoarea din Rahova, într-un centru de dezintoxicare. „Vreau să-ți fac dosar medical, să te trimită la Rahova. După aia încet, încet…“, îi dă speranțe femeia promițându-i că-i rezolvă situația și-l scoate basma curată.

Ea făcea planuri pentru ca fiul său să primească arestul la domiciliu. Mama voia să închirieze o casă cu curte, în timp ce Vlad voia să se întoarcă la vila din București, de pe strada Tipografilor, unde el avea „lucrurile ordonate“. „Legătura ta cu taică-tu și cu casa aia trebuie să fie minimă, ca să ai niște șanse în viitor să mai reducem ceva din mizeria care e pe pereți“, îi spunea Miruna Pascu lui Vlad.

Miruna Pascu l-a asigurat pe fiul său că se lucrează intens, pe bani grei, pentru a-l scoate basma curată.

Crede-mă că sunt mulți oameni care fac niște eforturi supraomenești ca să scoată ceva din c…l ăsta. Și nu le fac gratis. Înțelegi? Niște pretenții de nu-ți mai povestesc, dar încerc orice să fac“, mărturisea Miruna Pascu.

Un procuror din Constanța ar ajuta-o pe Miruna Pascu să îl scape pe fiul ei de pușcărie

Printre cei care ar putea-o ajuta pe femeie să-l scape pe fiu s-ar număra și  un procuror de la Constanța, căruia anchetatorii nu i-au dezvăluit numele decât parțial. „Eu am vorbit, a zis unul că a găsit o…, să vedem, la procurorul Niț… (neinteligibil). O să vedem, poate am vreun răspuns“, îi spune Mirunei Pascu cineva de încredere, pe nume „Adrian“.

Mama lui Vlad Pascu a pornit deja o campanie de albire a fiului, ajutându-se inclusiv de materiale plătite în presă.

O să lucrez și la chestia aia cu spălarea imaginii tale, de aia mă și duc la Mircea, la ăștia, la ăștia, încep să strâng hârtii, că o să plătesc undeva un articol, cum au fost și celelalte plătite, și după care o să fie încet, încet preluate despre altă persoană care este Vlad, nu cel pe care l-au descris ăștia și care în ultimii ani din păcate a alunecat într-o direcție proastă“, a fost surprinsă spunând Miruna Pascu, în interceptări.

Ea este convinsă că fiul este, de fapt, o victimă, nu un criminal.

Ce s-a întâmplat în Vamă, la 2 Mai, a fost punctul maxim. Tu ai adunat, mamă. Ai adunat energiile astea de c…t la tine, de când ai început viața asta. Dar înțelege-mă că e un cumul, mamă. E un cumul de probleme care s-au strâns. Cum să spun?! Ai stat în fundul gol pe stradă și toată lumea acuma scuipă spre tine, mami. Ce să zic, măi mămică, mă“, îl căinează femeia pe tânărul ucigaș.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)