Noi reguli pentru cei care stau în gazdă! Află care sunt condițiile pentru care proprietarii riscă chiar și închisoarea

Noi reguli pentru cei care stau în gazdă! Află care sunt condițiile pentru care proprietarii riscă chiar și închisoarea
Foto: alinaboghiceanu.ideilibere.ro

Veşti proaste pentru cei care stau în gazdă. Ministerul administraţiei şi Internelor a publicat un proiect de lege care prevede condiţii mult mai dure pentru persoanele care îşi stabilesc domiciliul la altă adresă.

Se schimbă regulile privind „luarea în spațiu”. MAI a publicat pe pagina sa de internet un proiect de lege privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români care vor să își stabilească domiciuliul sau reședința la o altă adresă.

Găzduitorii vor trebui să declare câte persoane locuiesc efectiv la adresa în care intenţionează să mai ia în spaţiu o altă persoană, informează ministerul.

Potrivit noului proiect de lege, solicitantul trebuie să dea o declaraţie care va fi consemnată în cererea pentru eliberarea cărţii de identitate. La aceasta se va adauga și o copie a contractului de vânzare – cumpărare a locuinței.

Mai exact, este vorba despre un act privind titlul locativ valid, o declaraţie a găzduitorului de primire în spaţiu, declaraţia pe propria răspundere a solicitantului prin care se certifică existenţa unui imobil sau documentul eliberat de primării din care să rezulte că găzduitorul este înscris la cadastru.

Potrivit noului proiect de lege, se modifică prevederile în ceea ce priveşte declaraţia găzduitorilor de primire în spaţiu. După noile reguli, din acest document va trebui să rezulte în mod explicit consimţământul acestuia de luare în spațiu a chiriașului.

Autoritățile doresc ca prin acest nou proiect de lege să descurajeze închirierile ilegale. Declararea unor date false la biroul de evidență a populației poate fi pedepsită cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă penală.
 

Noi reguli pentru cei care stau în gazdă

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_23565').select();" id="embed_text_23565" />

 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`