Noi regulamente pentru elevi. Cei care vin îmbrăcați nepotrivit vor fi dați afară de la ore

Noi regulamente pentru elevi. Cei care vin îmbrăcați nepotrivit vor fi dați afară de la ore
Sursa Foto: Freepik

Profesorii nu mai sunt obligați să le permită accesul din această toamnă elevilor care vin la școală cu fuste scurte, decolteuri adânci și pantaloni rupți.

Ce noi reguli vor fi aplicate în noul an școlar

Începând cu noul an școlar, elevii vor putea fi dați afară de la ore dacă vin îmbrăcați nepotrivit. De asemenea, elevii și părinții vor avea dreptul de a cere explicații pentru notele date, iar directorii vor putea raporta cazurile de absentism la Protecția Copilului, potrivit Știrile ProTv.

După ce timp de mulți ani regulamentele școlare le-au permis elevilor să vină îmbrăcați nepotrivit la ore, începând din toamnă aceștia vor putea să nu mai fie primiți în școală dacă vin cu pantalonii rupți, bluzele decoltate cu vedere la buric, genele și unghiile false, piercing-urile și tatuajele. Mai mult, un proiect depus la Senat propune ca școlile să poată impune uniforma ca obligatorie, cu condiția ca aceasta să le fie oferită gratuit elevilor.

Elevii vor avea dreptul să ceară explicații pentru notele primite

O nouă regulă le va permite elevilor, cât și părinților, să ceară explicații profesorilor cu privire la notele primite. Totuși, această decizie a stârnit discuții printre cadrele didactice.

„Profesorul simte că e specialist, că a făcut niște cursuri, și e greu să accepte din partea unui nespecialist o poziție. Dacă părintele vine și zice ”Așa-mi place că așa vreau eu”, e ca și cum m-aș duce la un arhitect și i-aș zice că nu-mi place că a pus grinda asta aici. Și el îți spune că se justifică, iar tu rămâi la ”dar mie nu-mi place!”, a transmis prof. univ. Ovidiu Pânișoară, mentor în științele educației.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect