Noi puncte de control al rovinietei: Lista tuturor zonelor în care sunt amplasate camerele video ale CNADNR
Din ianuarie, numărul punctelor fixe de control a ajuns la 66. CNADNR a transmis lista amplasamentelor punctelor fixe de control al rovinietei, puse în funcțiune din 20 ianuarie.
Vezi AICI LISTA COMPLETĂ a punctelor unde sunt amplasate camerele video.
Controlul se mai face, de asemenea, și prin intermediul unor puncte mobile sau cu ajutorul personalului autorizat în acest sens. Șoferii care nu achită rovinieta sunt pasibili de amenzi ce ajung până la 4500 de lei, scrie avocatnet.ro.
Tariful de utilizare (sau, pe scurt, rovinieta) oferă șoferilor dreptul de a circula, pe o perioadă de timp determinată, pe rețeaua de drumuri naționale a României.
Persoanele care evită această obligație pot fi amendate de către autoritățile statului, astfel că, pentru a depista în trafic șoferii care nu achită rovinieta, CNADNR amplasează constant, pe drumurile naționale, camere video de supraveghere.
Numai în decembrie și ianuarie au fost amplasate 33 de noi puncte fixe de control, în acest fel dublându-se, practic, numărul camerelor video de supraveghere.
Cele mai multe puncte fixe de control sunt situate pe Drumul Național 1 (Timișul de Sus, Sebeș, Vâlcele, Șercaia, Oșorhei, Bărcănești/Românești), Drumul Național 2 (Iacobești, Nicolae Bălcescu, Moțca, Mărăcineni), Drumul Național 6 (Sânnicolau Mare, Coșoveni, Mehadia, Drăgănești Vlașca) și Drumul Național 15 (Vaduri, Sângeorgiu de Mureș, Gîrleni, Călugăreni).
Singurele camere de supraveghere poziționate pe autostrăzi sunt cele de la Petrești (A1), Glina, Fetești (A2), Gilău și Snagov (A3).