Noi negocieri între învățământ și Guvern. Marius Nistor: Nu cred în promisiuni, nu cred în acorduri, nu cred în memorandumuri. Revendicările salariale să fie puse în aplicare acum (FOTO)

Un nou miting al angajaților din Educație, vineri, 9 iunie 2023, în Capitală. Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor, a anunțat că la 12 începe o nouă rundă de negocieri cu Guvernul și a subliniat că revendicările salariale ale angajaților din învățământ trebuie puse în aplicare „acum”, transmite Agerpres.

Marius Nistor, declarații în contextul protestului organizat vineri de angajații învățământ

Un nou miting al angajaților din învățământ a început, vineri, în Piața Victoriei din Capitală.

„După aproape trei săptămâni de grevă, 20.000 de colegi vor veni în Bucureşti, din întreaga ţară. Mii de colegi sunt în momentul de faţă în mijloacele de transport din diferitele judeţe ale ţării, vin cu toţii către Bucureşti. Revendicările sunt simple: demnitate şi respect. Ne-am săturat să fim jigniţi, ne-am săturat să fim umiliţi, ne-am săturat să fim ignoraţi. Lucruri care se întâmplă de peste 30 de ani… Am hotărât să spunem ‘Stop!’ şi să transmitem tuturor politicienilor că, indiferent de presiunile lor, noi rezistăm”, a declarat Marius Nistor, la Digi 24.

Liderul sindical a spus că nu crede în „memorandumuri”, o aluzie la documentul adoptat de Guvern.

„Nu cred în promisiuni, nu cred în acorduri, nu cred în memorandumuri. De fapt, în România nu mai poţi crede nici că o lege poate fi pusă în aplicare. În momentul de faţă, îşi doresc (cadrele didactice aflate în grevă, n.r.) foarte clar ca toate revendicările de natură salarială să fie puse în aplicare rapid printr-un act normativ, şi nu la timpul viitor, ci acum”, a adăugat Marius Nistor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`