Noi investiții în modernizarea Forțelor Aeriene Române. SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-120 AMRAAM către România. Care este valoarea contractului

Noi investiții în modernizarea Forțelor Aeriene Române. SUA au aprobat vânzarea de rachete AIM-120 AMRAAM către România. Care este valoarea contractului
Sursa Foto: Freepik

Statele Unite ale Americii au acceptat contractul de vânzare de rachete AIM-120 AMRAAM către România. Astfel, Forțele Aeriene Române vor avea capacități mai avansate de tip aer-aer.

Valoarea contractului este de 180 de milioane de dolari

Contractul inițial de vânzare a fost estimat la 180 de milioane de dolari, cu mențiunea că țara noastră poate achiziționa rachete suplimentare, conform misiunii diplomatice americane de la București, potrivit Știrile ProTv. 

Ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, a felicitat România pentru această achiziţie, spunând că  „va creşte substanţial capacitatea Forţelor Aeriene Române de a apăra teritoriul României şi de a contribui la pacea şi stabilitatea în regiune”.

„Am fost cu adevărat impresionată să văd avioanele F-16 româneşti în acţiune. Această achiziţie demonstrează angajamentul ferm al guvernului român pentru securitate şi apărare”, a precizat ambasadoarea, care a vizitat recent Baza 86 Aeriană de la Borcea.

Această achiziție contribuie la modernizarea Forțelor Aeriene Române

Acest contract contribuie la procesul de modernizare al Forțelor Aeriene Române. Rachetele AIM-120 sunt compatibile cu avioanele F-16 pe care România le are în dotare, dar şi cu alte aeronave NATO şi americane, inclusiv avioanele F-35.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - Care sunt destinațiile ideale de vacanță pentru luna octombrie? Sunt la prețuri accesibile și turiștii se pot bucura de o vreme ideală
23:53 - Kelemen Hunor: Ciolacu s-a dus la Ursula von der Leyen cu Negrescu şi s-a întors cu Mînzatu / Iohannis poate merge pe urmele lui Iliescu la Senat. ”Stabilitate” înseamnă să găseşti o rezolvare şi pentru domnul preşedinte
23:24 - Cum trebuie să ne pregătim calorifele pentru sezonul rece. Când și cum trebuie să le desfundăm corect
23:13 - Lasconi, despre reacția lui Ciolacu la inundații: Spunea că nu știa, că l-a surprins viața cumva. Eu am dovada că a mințit. Cum să minți în halul ăsta? (VIDEO)
23:02 - Care sunt cele mai ciudate experiențe pe care le-au trăit angajații room-service cu clienții. Cele mai ciudate cerințe ale turiștilor
22:31 - Ce speculații sunt cu privire la exploziile din Liban. Mii de membri ai grupării Hezbollah au fost răniți, după ce în aparatele pe care le purtau s-a declanșat o cantitate mică de explozibil (VIDEO)
22:26 - Elena Lasconi, explicații despre studiile sale: Am terminat cu 9,20, dar nu m-am bătut cu pumnul în piept că am făcut ASE-ul. A fost greu, și cu job, și cu copil. Sunt mândră! (VIDEO)
22:18 - Elena Lasconi, despre portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Ciolacu spunea că o să avem ceva serios pe economie. Este singurul mandat care nu are nicio putere de decizie la nivelul UE (VIDEO)
22:01 - Un municipiu din Vâlcea ar putea intra în stare de alertă din cauza gunoaielor. Deșeurile nu au mai fost ridicate de o săptămână
21:48 - Elena Lasconi, despre motivele pentru care au eșuat negocierile cu Forța Dreptei, PMP și Reper: Nu a fost vorba de orgolii. A fost vorba de cererile pentru locurile de parlamentari, care erau nejustificate (VIDEO)