Noi imagini cutremurătoare din Crevedia: Intervenția pompierilor și dezastrul rămas după exploziile de la stația GPL (VIDEO)

Noi imagini cutremurătoare din Crevedia: Intervenția pompierilor și dezastrul rămas după exploziile de la stația GPL (VIDEO)
Sursa foto: Captură Video - Inquam Photos

Noi imagini cutremurătoare cu efectele exploziilor în lanț care s-au produs sâmbătă la o fostă stație GPL din Crevedia. Doi oameni, soț și soție, au murit în urma deflagrațiilor și 58 de persoane, majoritatea pompieri, au fost răniți. Unii dintre pacienții cu arsuri sunt transferați în străinătate, deoarece autoritățile n-au fost în stare să dezvolte îngrijirea spitalicească a acestor bolnavi nici la opt ani de la tragedia din Colectiv. Stația GPL aparține fiului primarului PSD din Caracal. Trei anchete distincte au fost declanșate în acest caz.

Sursa video: Inquam Photos

Mărturii după tragedia din Crevedia

Florica și Ionel Barbu, care locuiau chiar peste stradă de fosta stație GPL, au murit în urma exploziilor. Bărbatul a făcut infarct sâmbătă seara, când și-a văzut soția cu arsuri pe tot corpul. Florica s-a stins câteva ore mai târziu.

Nepoata lor a povestit pentru PressOne: „Înainte să explodeze prima dată, mătușa mea a ieșit afară la poartă și a văzut fum. Și a explodat, a ars-o total. A fugit cum era și a căzut în picioare, la o femeie mai în față. Și au ajutat-o cu o pătură, cu apă, până a venit salvarea. (…) Mătușa mea a zis că o să moară din cauza asta, și așa a fost”.

O doamnă care locuiește în zonă a povestit și ea, pentru B1 TV: Femeia care a murit „a spus ”în momentul în care noi om muri, din cauza la GPL-ulului ăsta o să murim”. Presimțea, simțea miros mai puternic de gaze. Și la noi venea miros de gaze, dar mai puțin pentru că dânsa era peste stradă. (…) Rugămintea noastră la patronul care ne-a făcut atâtea daune ar trebui să ne facă cum a fost, că are bani! Pe dânsul nu-l afectează explozia asta, pe noi!”.

Stația GPL din Crevedia nu mai avea autorizație de securitate la incendiu din 2020, dar acolo continua să se facă transfer de gaz petrolier lichefiat (GPL) din cisterne. Asta se întâmpla și sâmbătă când s-a produs tragedia.

Localnicii spun că Poliția n-a făcut niciun control în zonă, deși mașina de radar stătea chiar acolo.

Deranj în PSD după ce s-a aflat că stația GPL care a explodat aparține fiului primarului PSD-ist din Caracal

Firma de GPL unde s-a produs tragedia se numește Flagas SRL și aparține fiului primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea. Acționarii sunt Ionuț Daniel Doldurea (51%) și Cosmin Ionuț Stinga (49%).

Flagas SRL o duce foarte bine, inclusiv datorită zecilor de contracte încheiate cu statul. Potrivit Europa Liberă, din 2010, cifra de afaceri a firmei a crescut de la an, la an, cu aproximativ 50%. În 2021 și 2022 s-a dublat, și a ajuns la aproape 600 de milioane de lei, adică de 500 de ori mai mult ca în 2008. Și profitul a crescut proporțional – de la 291.000 de lei în 2008, la 32,7 de milioane de lei în 2022.

Întrebat insistent pe marginea acestui subiect, premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, nu și-a putut ascunde iritarea: „Am înțeles, e o problemă cu primarul din PSD cu care trebuie eu să iau legătura. Nu vă supărați, eu nu trebuie să iau legătura cu tatăl nimănui, al niciunui acționar, pentru că nu este în atribuțiile mele de serviciu. În fișa postului președintelui partidului scrie să iau legătura cu tatăl fiului care avea un GPL?”.

Parchetul General, Parchetul Militar și DNA au deschis dosare penale după tragedie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)