Noi imagini cu lucrările de la Podul de la Brăila, cel mai mare din România şi al treilea din Europa (FOTO)

Noi imagini cu lucrările de la Podul de la Brăila, cel mai mare din România şi al treilea din Europa (FOTO)

Noi imagini cu lucrările la Podul de la Brăila au fost publicate marți pe Facebook. În prezent se lucrează la bretelele de acces giratie și la viaductul de acces Brăila.

Cum arată astăzi Podul de la Brăila

Podul de la Brăila va fi ultimul pod peste Dunăre, înainte de vărsarea în Marea Neagră, cel mai mare din România şi al treilea din Europa ca dimensiune.

Podul suspendat peste Dunăre de la Braila este în grafic, a anunţat, sâmbătă, secretarul de stat în Ministerul Transportuilor, Irinel Ionel Scrioşteanu.

„În acest moment se lucrează la întinderea cablurilor principale între blocurile de ancoraj, una dintre cele mai importante operaţiuni ale acestui proiect. Firele de cablu sunt de cca 5,44 milimetri. Ele formează pachete de câte 544 de fire. Toroanele, în număr de 16, vor forma cablul principal. Această procedură se realizează pentru prima dată în România şi se va încheia la jumătatea lunii decembrie a acestui an.”, a transmis ofocialul pe pagina sa de Facebook.

Ce spune CNAIR despre Podul de la Brăila

CNAIR a precizat că în cadrul unei vizite de lucru pe şantierul de la Podul Brăila, la care a participat şi Ionel Scrioşteanu, a fost inspectat şi blocul de ancoraj pentru a verifica dacă s-au executat lucrările dispuse prin expertiza tehnică.

„Cu această ocazie, am constatat că, în urma acestor măsuri, nu mai există infiltraţii de apă în blocul de ancoraj.”, a declarat directorul general al CNAIR.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutire au anunţat, în data de 20 iunie, că au solicitat o expertiză tehnică (finalizată în data de 25 mai 2021) şi o intervenţie de urgenţă în vederea remedierii problemei infiltraţiilor de apă la blocurile de ancoraj.

În mai, Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor de atunci, a anunțat că începe ridicarea platformei de lucru la Podul suspendat de la Brăila. Tot procesul va dura două luni și jumătate. Cablurile cântăresc împreună nu mai puțin de 6.700 de tone. Construcţia drumurilor de legătură a început deja pentru primii şapte kilometri şi, în perioada următoare, va fi şantier deschis pentru toată lungimea de 23 de kilometri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său