Noi detalii în controversa privind garsoniera ANL obținută de Stelian Ion: Deși locuia singur, a cerut o cameră în plus ca să se izoleze

Noi detalii în controversa privind garsoniera ANL obținută de Stelian Ion: Deși locuia singur, a cerut o cameră în plus ca să se izoleze
foto: Facebook

Jurnalilștii de la Newsweek publică noi detalii despre cazul garsonierei obținute în urmă cu 15 ani de deputatul de Constanța, Stelian Ion, candidat USR pentru funcția de primar al municipiului. Fost avocat al lui Radu Mazăre, Stelian Ion ar fi obținut în mod fraudulos locuința de la ANL și ar fi fost favorizat într-un schimb imobiliar de actualul edil Decebal Făgădău, potrivit Newsweek.ro.

Sursa citată arată că adeverințele medicale depuse de Stelian Ion la Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța, nu atestau faptul că el suferă de o boală gravă.

”Formularul de evaluare al solicitantului prevedea că persoana poate primi 10 puncte fie în cazul în care boala necesita un însoțitor, fie în situația în care ar fi fost nevoie de o cameră în plus.

Cum Stelian Ion a admis pentruNewsweek Româniacă nu avea dreptul la însoțitor, a furnizat argumente legale care, în opinia sa, îi dădeau dreptul la o cameră în plus”, se arată în articolul citat.

Acesta ar fi invocat un articol din OUG 40/1999, potrivit căruia o boală ca astmul bronșic alergic, de care Stelian Ion spune că suferă, i-ar da acestuia dreptul la “atribuirea unei camere în plus”, pentru a se putea izola de familie. Însă în cererea depusă de actualul deputat pentru o locuință ANL acesta a aplicat ca persoană unică, fără familie.

”Newsweek Româniaa mai arătat că, tot pentru a obține punctaj nemeritat, Stelian Ion a încheiat un contract de chirie cu propriul tată pentru o suprafață de fix 7,5 metri pătrați din apartamentul părinților”, mai arată sursa citată.

Stelian Ion a dat publicitații o schiță a apartamentului părinților săi din care reiese că nu există nicio cameră de locuit care să aibă 7,5 mp. Cu alte cuvinte, „singurul motiv al alegerii acestei suprafețe pare să fie punctajul”.

În plus, potrivit Newsweek, candidatul pentru primăria Constanței nu a depus niciun document referitor la veniturile pe care le-a încasat în perioada în care a obținut locuința de la ANL.

”Puncte fără drept a obținut Stelian Ion și din faptul că în documentul întocmit de RAEDPP este bifată, în fals, calitatea sa de salariat într-o instituție publică”, se mai menționează în articol. Asta pentru că tot Stelian Ion a declarat că a fost toată viața avocat și nu a lucrat niciodată în vreo instituție publică.

Un alt aspect controversat este cel al unui schimb de locuințe din 2015. Atunci, Ion a dat ogarsonieră de la Poarta 6 a portului pentru una pe Faleza Nord, cea mai scumpă zonă din Constanța.

”Persoana cu care a făcut schimbul, Dorina Dobrescu, pare să fie o “fantomă”. Iar potrivit documentelor furnizate chiar de Stelian Ion, schimbul a fost o operațiune derulată de autoritățile conduse de actualul primar Făgădăucu o viteză uluitoare”, mai notează jurnaliștii de la Newsweek.

Un alt document care atrage atenția este o procură specială prin care Dorina Dobrescu o împuternicește pe Angelica Mitu ”să o reprezinte în fața Consiliului Local Constanța și a tuturor instituțiilor, pentru perfectarea schimbului de locuințe cu Stelian Ion”.

În prezent, Angelica Mitu se numește Angelica Ion și este chiar soția deputatului.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`