Opt copii cu vârste cuprinse între 3 şi 7 ani au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara cu suspiciune de botulism. Doi dintre aceștia au nevoie de monitorizare permanentă.
Adelina Marinescu, medic specialist boli infecţioase în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara, a avut o intervenție în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Irina Petraru, unde a dat ultimele detalii despre starea de sănătate a copiilor și a făcut câteva recomandări pentru a ne feri de această boală periculoasă.
„Copiii internați pe secție sunt cu stare mai bună decât la internare. Sunt stabili hemodinamic. Doi dintre copii necesită în continuare o supraveghere atentă”, a transmis Adelina Marinescu.
„În primul rând, în momentul în care vorbim despre botulism, această bacterie se ia din alimente. Trebuie să fim foarte atenți la conservele de carne, la conservele de pateu, de pește, la conservele de legume, pe care le avem acasă. Adică dacă capacul este bombat, să încercăm să nu consumăm acele alimente, chiar dacă gustul și mirosul nu este alterat și, de asemenea, fiind sezonul de iarnă, să fim foarte atenți la produsele din porc, produsele afumate, șunca de porc, cârnații de porc.
Să avem grijă cum le depozităm și dacă dorim să le consumăm, să le preparăm termic.
În principiu din carne se poate lua, se poate și din pește, și din conservele de legume, care nu sunt sterilizate corespunzător”, a precizat medicul.