Noi date din referatul Parchetului în cazul morților suspecte de la Spitalul Sf Pantelimon. Cătălin Tolontan susține că procurorii au interpretat fix pe dos afirmațiile uneia dintre inculpate (VIDEO)

Noi date din referatul Parchetului în cazul morților suspecte de la Spitalul Sf Pantelimon. Cătălin Tolontan susține că procurorii au interpretat fix pe dos afirmațiile uneia dintre inculpate (VIDEO)
Spitalul Sf. Pantelimon din București, 8 august 2024. Inquam Photos / George Călin

Jurnalistul Cătălin Tolontan a declarat marți, pentru B1 TV, că în referatul întocmit în cazul morților suspecte de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, procurorii au interpretat fix pe dos ce a spus una dintre inculpate.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Tolontan, despre o posibilă greșeală în referatul procurorilor în cazul „Sf Pantelimon”

„Mai e o înregistrare pe care procurorii au trecut-o în referat și e o discuție între doctoră, cea supranumită ”doamna cu coasa”, și prietenul ei, care e și el doctor, și în care, într-adevăr, prietenul lasă să se înțeleagă că el crede că Dumnezeu și nu Noradrenalina ar trebui să decidă când moare un om. Dar asta e opinia lui!

Procurorii susțin că, de fapt, asta e și opinia doctorei respective. Și asta e foarte important deoarece arată că asta e cumva filosofia ei de practiciană și celelalte lucruri care au venit sunt doar urmare a acestei ideologii, a acestei concepții despre moarte. (Zamfir: Deci o frază a partenerului o atribuie inculpatei?) Da, o credință a partenerului. Dacă te uiți cu atenție la transcrierea înregistrării, îți dai seama că ea nu numai că nu-l aprobă, dar el zice despre substanță: ”Ea prelungește o suferință, deci nu tratează absolut nimic” și inculpata zice: ”Asta nu pot să zic că ce sunt eu, Dumnezeu?”. De aici se înțelege exact inversul a ce spun procurorii, că e concepția ei asta. Nu!

Dar când citești niște stenograme nu ai o certitudine că asta se poate înțelege, numai că nu ea (inculpata) trebuie să demonstreze că e nevinovată, ci ei (procurorii) trebuie să dovedească cu orice mijloc că ea e vinovată. Și când tu lași suspiciune, ea funcționează în favoarea inculpatului în orice caz. Slavă Domnului cu această obligație ca sarcina probei să stea pe Parchet, că altfel, la câtă forță are statul, evident că ar putea să condamne pe oricine”, a explicat jurnalistul Cătălin Tolontan.

Acesta a precizat apoi că în articolul său de pe HotNews a scos în evidență și situații în care medicii, Colegiul Medicilor și celalalte societăți care au sărit în favoarea doctorițelor „nu și-au dat seama că, de fapt, ei neagă și niște controale medicale, profesionale care s-au făcut la ”Sf Pantelimon””.

Tolontan a mai precizat că va fi foarte greu pentru apărare să explice de ce informațiile din fișele de observație nu reflectă tratamentul pe care pacienții l-au primit: „Toată lumea care a analizat cazul a spus că aici e o chestiune foarte greu de întors de către apărare”.

Articolul HotNews pe subiect poate fi citit AICI.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui