Noi controale la terasele din Capitală, sâmbătă seară. Amenzi de 171.000 de lei și zeci de kilograme de alimente confiscate (VIDEO)

Noi controale la terasele din Capitală, sâmbătă seară. Amenzi de 171.000 de lei și zeci de kilograme de alimente confiscate (VIDEO)

Autoritățile au dat amenzi totale de 171.000 de lei, sâmbătă, la mai multe cluburi și terase din Capitală, unde echipe mixte de control formate din reprezentanții mai multor instituții au fost să verifice dacă localurile se conformează cu măsurile prevăzute de starea de alertă. Nu numai că au găsit nereguli la acest capitol, dar au depistat și 27 de kilograme de mâncare expirată, precum și 17 kilograme de produse alimentare de origine animală fără etichetă.

Noi controale la terasele din Capitală, sâmbătă seară. Amenzi de 171.000 de lei și zeci de kilograme de alimente confiscate

„Ieri seară, polițiștii Capitalei împreună cu inspectori DSP, DSVSA și ITM, precum și comisari ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor București au desfășurat o acțiune în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precum și respectarea altor acte normative în vigoare. În urma acțiunii au fost vizate nouă cluburi și restaurante din Municipiul București, echipele mixte de control aplicând 23 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 171.000 de lei”, a declarat Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt în IPJ București, în direct pe B1 TV.

Oficialul a explicat că „a fost un caz la o societate comercială, activitatea a fost suspendată pentru 10 zile, până la reglementarea neregulilor, și anume igienizarea spațiului pe care îl gestionează. Totodată, la un local a fost descoperită și o cantitate de produse alimentare de 27 de kilograme cu termenul de valabilitate expirat, iar la un alt local au fost confiscate 17 kilograme de produse alimentare de origine animală, care nu prezentau etichetă. Amenzi au fost aplicate și pentru nerespectarea legislației privind protecția consumatorilor, precum și abateri de la normele din domeniul sănătății publice și încălcarea legislației privind paza și protecția bunurilor.

Controalele vor continua, anunță autoritățile

Acțiunea nu a fost una singulară, pentru că un eveniment similar a avut loc și cu o seară înainte, când au fost date amenzi de 140.000 de lei. Mai mult decât atât, tot atunci era suspendată pentru 30 de zile activitatea unui local.

„Aș dori să menționez faptul că această acțiune este o continuare a unei acțiuni începute încă de vineri seara. În acțiunea respectivă au fost date amenzi în valoare de 140.000 de lei. Au fost vizate mai multe societăți comerciale, 56 la număr, iar în urma acestei acțiuni a fost și suspendată activitatea unui local pentru 30 de zile”, a explicat el.

Întrebat dacă vor continua controalele de acest gen – cum de altfel anunțase anterior și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență cu rang de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne – Ciprian Romanescu a răspuns: „Bineînțeles. O să încercăm să ajungem și la alte localuri și la alte restaurante, baruri, terase în zilele ce urmează”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”