Noi cazuri de pestă porcină africană în România. Instituțiile de specialitate au dispus uciderea preventivă a porcilor infectați

Noi cazuri de pestă porcină africană în România. Instituțiile de specialitate au dispus uciderea preventivă a porcilor infectați

Douăsprezece cazuri de pestă porcină africană au fost confirmate în Zimnicea, iar în alte trei gospodării din oraș există suspiciunea de boală, a anunțat, marți, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman, potrivit Agerpres.

TRAGEDIE ÎN SHOWBIZ: FLORIN PASTRAMĂ A ANULAT NUNTA! A FĂCUT INFARCT! DIN NEFERICIRE, BRIGITTE… (GALERIE FOTO)

După ce Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală a confirmat prezența virusului de pestă porcină africană, s-a dispus măsura uciderii preventive a tuturor suinelor din gospodăriile afectate. În cursul zilei de astăzi, 16 iulie, au apărut noi suspiciuni, în alte trei exploataţii din oraş, a precizat sursa citată.

DEZVĂLUIRI ȘOC DESPRE ANDREEA MARIN. ESTE VORBA DESPRE SINUCIDERE (GALERIE FOTO)

DSVSA Teleorman a precizat că acțiunea de ucidere preventivă a suinelor în orașul Zimnicea va începe joi.

ACESTA A FOST FINALUL! OANA LIS A IZBUCNIT ÎN LACRIMI! A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

Până la această dată, din cauza pestei porcine, în judeţul Teleorman au fost ucişi 3.760 de porci, toţi din gospodăriile populaţiei. În urma eliminării şi neutralizării animalelor din exploataţiile afectate, proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de lege.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, DSVSA Teleorman sau autorităţilor locale, proprietarii animalelor afectate de PPA urmând a fi despăgubiţi de stat, în condiţiile prevăzute de lege.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`