Noi cazuri de infectare cu Omicron în România: Două persoane din Brașov, vaccinate complet, cu istoric de călătorie în Nigeria

Noi cazuri de infectare cu Omicron în România: Două persoane din Brașov, vaccinate complet, cu istoric de călătorie în Nigeria
Foto: Hepta - Zuma Press / Andrea Ronchini

Încă două cazuri de infectare cu Omicron, noua variantă a coronavirusului, au fost confirmate în România. Este vorba despre două persoane din Brașov, cu istoric de călătorie în Nigeria. Ele sunt vaccnate complet și se simt bine, acum fiind în izolare la domiciliu.

Două noi cazuri de infectare cu Omicron în România

„Încă două cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 20.12.2021, în România.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 65 ani și un bărbat de 67 de ani. Ambele persoane sunt din județul Brașov și au istoric de călătorie în Nigeria.

Cei doi sunt vaccinați cu schema completă de vaccinare, se află în izolare la domiciliu, iar starea lor de sănătate este una bună.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 15 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”, au trasmis autoritățile.

Varianta Omicron, extrem de transmisibilă

Recent, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat că Omicron atât de contagioasă încât „e puţin probabil ca cel puţin în zonele cu densitate populaţională mare să fie persoane care să nu intre în contact cu acest virus”.

„Limitarea răspândirii se face prin respectarea măsurilor de prevenţie și, mai mult decât atât, vaccinarea e principala metodă prin care putem să reducem riscul să facem o formă gravă”, a precizat Gheorghiță.

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, a avertizat că răspândirea variantei Omicron se va intensifica în perioada următoare. La rândul său, cercetătorul Ocavian Jurma a afirmat că ne putem aștepta la debutul valului Omicron în România cam pe la mijlocul lunii ianuarie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`