„Noaptea Muzeelor” cu mai puține muzee. Instituțiile care își țin porțile închise în semn de protest pentru salariile mici

„Noaptea Muzeelor” cu mai puține muzee. Instituțiile care își țin porțile închise în semn de protest pentru salariile mici
Sursa foto: Facebook/ Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu

„Noaptea Muzeelor” va avea loc, sâmbătă, doar că în această ediție mai multe muzee își vor ține porțile închise în semn de protest pentru salariile mici.

Protestul angajaților din muzee

Muzeul Municipiului București este unul dintre cele care nu vor participa la ediția din acest an pentru că angajații din domeniul muzeal au salarii mici, conform Ziare.com.

„Intenţia iniţială a MMB era aceea de a participa, aşa cum s-a întâmplat în fiecare an prin mobilizarea tuturor resurselor interne şi externe, iar muzeele din structura MMB chiar au fost înscrise la Noaptea Muzeelor. Însă este nevoie ca sectorul muzeal să îşi recapete demnitatea pe măsura valorii sale şi a contribuţiei la creşterea calităţii vieţii tuturor românilor. O decizie în această privinţă vedem că întârzie”, se arată într-un mesaj publicat pe Facebook-ul instituţiei.

Reprezentanții instituției au transmis că au la cunoștință faptul că se fac eforturi pentru a adopta măsuri salariale care să fie în concordanță cu orele de muncă sau condiții de muncă din domeniul museal, dar își vor menține decizia de a nu participa la „Noaptea Muzeelor”.

Muzee care nu participă la eveniment

Cu toate acestea, Muzeul Municipiului București împlinește 20 de ani de existență, an care ar putea marca cel mai mare protest al muzeelor din 1989 încoace.

Alte muzee care nu participa la acest mare eveniment sunt: Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Naţional de Artă al României. Muzeul Naţional de Istorie a României.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`