Nicușor Dan: Un nou tronson de conducte de termoficare va fi dat în funcțiune după finalizarea probelor de presiune

Nicușor Dan: Un nou tronson de conducte de termoficare va fi dat în funcțiune după finalizarea probelor de presiune
Tronson de magistrală de termoficare din Capitală, modernizat. Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că un nou tronson de magistrală de termoficare va fi dat în funcțiune după finalizarea probelor de presiune. Tronsonul, modernizat de Compania Municipală Energetica Servicii București, are 1.000 de metri și se află pe Calea Dorobanți, între Piața Lahovari și Institutul Goethe.

Nicușor Dan, precizări despre investițiile în rețeaua de termoficare

„Întregul obiectiv are o lungime totală a conductelor de 11 kilometri, dintre care 7 km de conductă magistrală și 4 kilometri de conducte aferente racordurilor în punctele termice.

Lucrările de modernizare presupun înlocuirea completă a conductelor vechi cu conducte noi, preizolate, dotate cu fir de detecție a avariilor.

Până în prezent, Compania Municipală Energetica Servicii București a modernizat 2,5 km din cei 11 km.

Acesta este un obiectiv important al sistemului de termoficare, ce asigură furnizarea apei calde si a căldurii pentru 15 puncte termice, respectiv pentru 66 blocuri de locuințe din Sectorul 1”, a explicat primarul general, pe Facebook.

Acesta a precizat că astfel se va îmbunătăți distribuția energiei termice către cartierul Aviației.

Dan a punctat că lucrările vor continua și pe parcursul iernii: vor fi modernizate racordurile, conducte de dimensiuni mai mici, care asigură legătura între conductele magistrale și punctele termice. Furnizarea de agent termic în zonele în care se fac lucrări nu va fi afectată.

Au fost atribuite contractele pentru reabilitarea a 210 kilometri de reţea de termoficare

Amintim că, în luna octombrie, primarul general al Capitalei a anunțat că a fost încheiată achiziţia pentru reabilitarea a peste 210 kilometri de reţea de termoficare.

„E vorba de o lucrare cu o valoare de 260 de milioane de euro, dintre care 200 de milioane de euro sunt bani europeni. Pentru restul o să mergem pentru un împrumut, dar e posibil ca pentru o parte din rest să avem, de asemenea, bani europeni. Termenul de finalizare e de patru ani”, a declarat Nicușor Dan, la vremea respectivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`