Nicușor Dan: Tramvaiele sunt foarte scumpe, costă 2-3 milioane de euro/bucata. Vrem să mai cumpărăm 250 în acest mandat

Nicușor Dan: Tramvaiele sunt foarte scumpe, costă 2-3 milioane de euro/bucata. Vrem să mai cumpărăm 250 în acest mandat
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat marți la Euronews că intenționează să achiziționeze încă 250 de tramvaie noi, după cele 100 cumpărate în primul mandat, transmite Agerpres.

Nicușor Dan, despre flota STB

Primarul general a vorbit despre achiziția de tramvaie, autobuze și troleibuze.

„Noi am reuşit cu aceste 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze care au schimbat alte vehicule similare, să ajungem – global, la nivelul tuturor vehiculelor – de la 52% la 74% (în ce priveşte dotarea cu aer condiţionat). Au fost nişte experimente făcute în mandatul trecut… în primul rând e foarte scump să pui aer condiţionat pe un tramvai – cam 100.000 de euro – şi n-a funcţionat. Două au luat foc, instalaţiile sunt grele, nu poţi să le pui decât în plafon… Flota noastră de troleibuze este de aproximativ 200, iar acum am mai adus 100. O să avem 300 din care o să începem încet, încet să casăm”, a declarat Nicușor Dan.

Edilul a precizat că un tramvai costă 2-3 milioane de euro

Nicușor Dan a vorbit și despre costurile pe care le presupune achiziția de tramvaie.

„Pe tramvaie e durerea noastră, pentru că sunt foarte scumpe: 2 – 3 milioane de euro/bucata. Am adus primele 100 cumpărate după 1989 şi vrem să mai cumpărăm 250 în acest mandat. Avem studiu de oportunitate, avem o direcţie de finanţare. În momentul în care o să avem 350 de tramvaie noi în Bucureşti, o să fie rezolvată şi problema aerului condiţionat pe tramvaie”, a mai declarat oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect