Nicușor Dan: O să dăm către sectoare o parte din parcurile mici din București. Pe cele mari o să le păstrăm și o să intre într-un program de investiții

Nicușor Dan: O să dăm către sectoare o parte din parcurile mici din București. Pe cele mari o să le păstrăm și o să intre într-un program de investiții
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sectoarele Capitalei vor prelua o parte dintre parcurile mici pe care le administrează municipalitatea, a anunțat primarul general Nicușor Dan, care a precizat totodată că parcurile mari vor intra într-un program de investiții.

Nicușor Dan, despre situația parcurilor din București

„O parte din cele mici o să le dăm către sectoare. Pe cele mari o să le păstrăm şi o să intre într-un program de investiţii pe tot ce înseamnă reparaţii de alei, locuri de joacă şi amenajare peisagistică”, a declarat primarul general al Capitalei într-un interviu pentru Digi 24, potrivit Agerpres.

Edilul spune că Parcul Cișmigiu a fost curățat, însă nu au existat bani pentru investiții.

„În momentul acesta, există curăţenie. Acele probleme pe care le aveau băncile s-au rezolvat. Într-adevăr, nu au fost bani de investiţii şi aleile arată rău, adică sunt crăpate”, a mai afirmat Nicușor Dan.

Potrivit oficialului, există „o disproporție între atribuțiile pe care le are Primăria Generală” și banii pe care îi primește, comparativ cu situația primăriilor de sector.

„Există o disproporţie între atribuţiile pe care le are Primăria Generală şi banii pe care îi primeşte Primăria Generală şi atribuţiile pe care le au primăriile de sector şi banii pe care îi primesc primăriile de sector. Acesta este un lucru pe care o să îl repet şi pe care l-am spus inclusiv când Gabriela Firea era primar. Era inechitabilă şi în acel moment împărţirea de bani între PMB şi primăriile de sector, care vine din legea bugetului care s-a votat în fiecare an”, a explicat el.

Nicușor Dan susține că au apărut probleme în gestionarea parcurilor și din cauza companiilor municipale.

„Am fost încurcaţi în gestionarea eficientă a parcurilor de lucrul prin aceste companii municipale. Pentru că noi am avut până acum trei ani o instituţie care se numeşte ALPAB şi care avea alocat pe fiecare din parcuri un număr de oameni care ştiau să măture, să facă curat, să cureţe locurile de joacă, să sesizeze când erau bănci rupte şi aşa mai departe. Când s-a trecut la lucrul cu companiile municipale, deodată preţurile au crescut foarte mult. Şi când noi am venit cu mesajul că aceste companii municipale vor fi desfiinţate, lucrurile nu au mai mers deodată, oamenii nu au mai fost motivaţi”, a spus Nicușor Dan, care a vorbit și despre situația termoficării din Capitală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`