Nicușor Dan: La iarnă vom avea 10-15 avarii pe zi. Ne vom pregăti pentru o reacție rapidă. Din primăvară vor începe lucrările la rețeaua principală de termoficare

Publicat: 07 10. 2020, 21:44
Foto: Inqum Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, Primarul General ales al Capitalei, a declarat că, în mod evident, rețeaua de termoficare a Bucureștiului nu va putea fi schimbată până vine iarna. În schimb, odată ce-și va prelua mandatul, el va avea grijă să pună la punct un sistem de management de avarie, astfel încât problemele ce vor apărea să fie rezolvate cât mai rapid. Dan estimează că iarna aceasta vor fi între 10 și 15 avarii pe zi la rețeaua de termoficare din Capitală. Nicușor Dan a mai ținut să precizeze că nu va fi impusă nicio taxă bucureștenilor care au centrală de apartament.

„Imposibil să schimbi sute de kilometri de conductă până la iarnă, dar putem pregăti un management de avarie: să asigurăm echipamentele de intervenție, materialele necesare, ca echipele să aibă detectoare, să vadă rapid unde sunt avariile. Vom deschide urgent licitații pentru a avea și privați, care să intervină deodată. Vom avea 10 -15 avarii pe zi și trebuie să avem suficiente echipe.

Vom avea o comunicare onestă cu cetățenii. Ei ne vor spune unde au sesizat avarii, iar noi le vom comunica sincer în cât timp le putem remedia”, a declarat Nicușor Dan, pentru Digi24.

Acesta a mai susținut că, din primăvar,ă vor începe lucrările la rețeaua principală: „Avem 300 de milioane de euro alocați, pe care Primăria Capitalei putea să-i ia din 2016. Dar în total avem 500 de milioane de euro. Putem cu ei din primăvară să schimbăm bună parte din rețeaua principală. Lucrările vor începe în primăvară”.

Nicușor Dan a insistat că nici nu se pune problema ca Primăria Capitalei să perceapă o taxă celor care au centrale de apartament: „Ar fi absurd ca o astfel de taxă să fie institută de Primăria Capitalei, când ea nu e în stare să genereze căldură și apă caldă. Au fost zile vara aceasta în care un sfert din București nu a avut apă caldă. Dacă ea va fi impusă de la nivel central, evident că va fi și în Capială. Altfel, Primăria Capitalei nu poate impune această taxă. E la fel ca taxa Oxigen: dacă tu nu ai un transport public eficient, nu poți să impui astfel de taxă, că oamenii tot cu mașina vor merge, doar că vor da niște bani Primăriei”.