Nicuşor Dan, despre posibilitatea ca depoul Victoria să fie transferat în domeniul privat: „Firea vinde Bucureştiul la bucată” (FOTO)

Nicuşor Dan, despre posibilitatea ca depoul Victoria să fie transferat în domeniul privat: Firea vinde Bucureştiul la bucată (FOTO)

Controverse privind intenţia Primăriei Capitalei de la desfiinţa depoul din Piaţa Victoriei şi a muta tramvaiele la depoul Titan. Acest teren, de aproape 35.000 mp, va ajunge la Societatea de Transport București printr-o majorare de capital.

Acest transfer a ridicat suspiciuni privind o posibilă mutare a depoului în domeniul privat mai ales că terenul este plasat într-o zonă vânată de investitorii imobiliari.

„Consiliul General poate decide mâine în ședință transferul depoului Victoria (în spatele Guvernului) din domeniu public în domeniu privat, trecerea în patrimoniul STB cu posibilitatea de vânzare.
Cea mai mare resursă a unei primării este terenul. O analiză poate să decidă că funcțiunea de depou nu mai este potrivită. În acel caz însă, trebuie să ne gândim la funcțiuni publice în Piața Victoriei, nu la alte complexe de blocuri. De exemplu, Guvernul vrea să construiască în parcul de lângă Muzeul Antipa, ASE-ul vrea să construiască un bloc de 7 etaje lipit de Casa Nanu Muscel, Universitatea București a construit un rectorat urât și înghesuit în campusul din Panduri. Pentru astfel de funcțiuni este nevoie de terenuri în proprietatea publică”,
a scris Nicuşor Dan pe Facebook, într-o postare intitulată „Firea vinde Bucureştiul la bucată”.

Nicuşor Dan, despre posibilitatea ca depoului Victoria să fie transferat în domeniul privat: „Firea vinde Bucureştiul la bucată”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră