Nicușor Dan: Filosofia noastră e să mergem către un parteneriat cu operatori privați care să organizeze ei târguri de Crăciun și diverse evenimente. Primăria Capitalei a făcut o concurență neloială (VIDEO)

Nicușor Dan: Filosofia noastră e să mergem către un parteneriat cu operatori privați care să organizeze ei târguri de Crăciun și diverse evenimente. Primăria Capitalei a făcut o concurență neloială (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Filosofia actualei administrații de la Primăria Capitalei este să perfecteze parteneriate cu operatori privați care să organizeze târguri de Crăciun și diverse evenimente, a spus primarul general Nicușor Dan, luni, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, unde a reclamat că în trecut municipalitatea le făcea privaților „o concurență neloială” la acest capitol.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nicușor Dan, pe B1 TV, despre târgul de Crăciun și organizarea marilor evenimente în Capitală

Întrebat care a fost situația luminițelor de Crăciun, edilul a explicat: „Acelea puține pe care le-am avut le-am pus”.

El susține că luminițele montate în vremea administrației Firea „erau închiriate”.

„Închiriatul plus montatul, (costa) cam 10 milioane cu totul. Erau vreo 40 de TIR-uri de luminițe care veneau, erau montate și după aceea erau demontate”, a adăugat Nicușor Dan.

Actualul primar general spune că Primăria Capitalei le făcea „o concurență neloială” operatorilor privați atât pe ceea ce înseamnă luminițe de Crăciun, cât și pe zona de evenimente.

„Mai e un lucru foarte important. Ați văzut puține, dar au fost niște privați care au montat luminițe de Crăciun. Pe luminițe de Crăciun, în general pe tipul acesta de iluminat stradal, dar mai ales pe ceea ce înseamnă evenimente, a existat o concurență neloială pe care primăria a făcut-o operatorilor de evenimente. Atât timp cât primăria făcea evenimente pe tot parcursul anului gratuite, niciun organizator privat de evenimente nu putea să organizeze ceva pentru că el trebuia să ia niște bilete pe care lumea nu era dispusă să le plătească, și atunci filosofia noastră este să mergem către un parteneriat cu operatori privați care să organizeze ei târguri de Crăciun și diverse evenimente. Dacă vorbiți de Arena Națională, o să vedeți mari evenimente în 2022 care sunt absolut private”, a adăugat Nicușor Dan, care a vorbit pe B1 TV și despre bugetul Bucureștiului, dar și despre situația transportului în comun.

Nicușor Dan susține că aceasta a fost și explicația pentru care a existat o taxă de intrare la târgul de Crăciun.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`