Nicușor Dan, despre scăderea bugetului PMB: Cele 600 de milioane vor afecta investițiile. Înseamnă 60 de tramvaie sau cam 200 de autobuze electrice, de exemplu / Vrem încă 250 de tramvaie și să modernizăm liniile (VIDEO)

Nicușor Dan, despre scăderea bugetului PMB: Cele 600 de milioane vor afecta investițiile. Înseamnă 60 de tramvaie sau cam 200 de autobuze electrice, de exemplu / Vrem încă 250 de tramvaie și să modernizăm liniile (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit despre scăderea preconizată pentru bugetul municipalității, vineri, pe B1 TV, la „Bună dimineața, România!” cu Alex Vlădescu, și susține că există cheltuieli obligatorii „și atunci cele 600 de milioane vor afecta investițiile pe care am fi vrut să le facem”.

Primarul Nicușor Dan, pe B1 TV, despre scăderea bugetului PMB

Întrebat când va fi votat, dar și ce efecte va avea reducerea alocării cu 620 de milioane de lei, edilul a spus: „Noi avem cheltuieli obligatorii, adică în 2023 am plătit 3,5 miliarde subvenția pe transport și subvenția pe termie, tocmai pentru ca să se poată face lucrările pe termie, tocmai ca să nu fie afectat transportul public. Sunt cheltuieli obligatorii cu salariile, sunt cheltuieli obligatorii cu teatrele pe care le avem în subordine, cu întreținerea drumurilor, semafoarelor, toate astea, și atunci cele 600 de milioane vor afecta investițiile pe care am fi vrut să le facem”.

Întrebat ce se putea face cu acei bani, Nicușor Dan a spus: „600 de milioane de lei înseamnă 60 de tramvaie, de exemplu, sau, dacă vorbim de autobuze electrice, înseamnă cam 200 de autobuze electrice”.

Primarul Capitalei: Vrem să mai luăm încă 250 de tramvaie și să modernizăm liniile

Întrebat despre planurile pentru transportul în comun, el a spus: „Principala problemă pe care o avem noi este la tramvaie, pentru că tramvaiele sunt mult mai scumpe decât autobuzele și troleibuzele. Așa cum am spus, cam 10 milioane de lei cel mai ieftin, să zicem, și noi avem cam 400 de tramvaie, care sunt toate dinainte de 1989”.

„Mai sunt 17 care au fost făcute de uzina STB, dar în linii mari suntem cu o flotă de 40-50 de ani și atunci avem un studiu de oportunitate și așteptăm deschiderea programului de finanțare pe fonduri europene pentru ca, în afară de cele 100 pe care le-am adus prima oară după Revoluție, să mai luăm încă 250 de tramvaie și să modernizăm astfel și circulația cu tramvaiul”, a continuat Nicușor Dan.

„În afară de asta, din nou, un proiect foarte mare pe care îl avem, liniile de tramvai, 50 de kilometri, linia 5 o să începem în una-două săptămâni, pe celelalte a început deja proiectarea, deci e o oportunitate rețeaua de tramvai și miza noastră este să dezvoltăm circulația cu tramvaiul pentru că poate să aibă o capacitate mult mai mare decât a celorlalte”, a mai spus primarul general.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`