Nicușor Dan: Acelaşi buget al Capitalei pentru 2015 se regăseşte în bugetul pentru anul 2016. Aşa cum DNA a dovedit de multe ori, trebuie să plăteşti şi când iei contractul, şi când se fac plăţi

Nicușor Dan: Acelaşi buget al Capitalei pentru 2015 se regăseşte în bugetul pentru anul 2016. Aşa cum DNA a dovedit de multe ori, trebuie să plăteşti şi când iei contractul, şi când se fac plăţi
Foto: B1 TV

Preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, a atras atenția asupra faptului că „acelaşi buget pentru 2015 se regăseşte în bugetul pentru anul 2016” al Capitalei, subliniind că din document nu se înțelege „unde se duc cheltuielile”, informează Agepres.

„Toate bugetele sunt identice de la an al an. Am văzut un raport cu Curţii de Conturi care vorbea de cheltuieli nejustificate, preţuri de la cinci ori la 50 de ori mai mari la ALPAB, unde vorbim de băncuţe, crizanteme, tei. Acelaşi buget pentru 2015 se regăseşte în bugetul pentru anul 2016. Păstrăm aceeaşi meteahnă de a previziona cheltuieli mai mari decât ştim de la început că o să reuşim să acoperim prin venituri, asta probabil pentru a avea o marjă de manevră în negocieri. Aşa cum DNA a dovedit de multe ori, trebuie să plăteşti şi când iei contractul, şi când se fac plăţi. Nu poţi să înţelegi din buget unde se duc exact cheltuielile”, a declarat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferințe de presă, pe care a susținut-o duminică.

„Doar în bugetul primăriei avem o linie pe care scrie «alte cheltuieli: 270 de milioane de lei» şi o altă linie, alte cheltuieli, cu bunuri şi servicii, 250 de milioane de lei. În total, 500 de milioane de lei, peste 100 milioane de euro de care nimeni nu ştie. Ce vom face cu aceşti bani?” s-a întrebat acesta.

Și Liviu Mălureanu de la USB Sector 3 a susșinut că, în foma sa actuală, bugetul Capitalei este netransparent și neprietenos cu cetățenii.  

„Nu urmăreşte o listă de priorităţi, nu este structurat pe programe de dezvoltare. Nu permite trasabilitatea îndeplinirii obiectivelor de investiţii. Nu arată dacă banii cheltuiţi au fost bine administraţi”, a desclarat Mălureanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie