Nicoleta Nidelea: Din cei 96 de adulți bolnavi de mastocitoză, 90 dorim să ne vaccinăm anti-COVID-19, chiar dacă adunăm împreună 150 de șocuri anafilactice. Vaccinarea salvează vieți (VDEO)

Nicoleta Nidelea: Din cei 96 de adulți bolnavi de mastocitoză, 90 dorim să ne vaccinăm anti-COVID-19, chiar dacă adunăm împreună 150 de șocuri anafilactice. Vaccinarea salvează vieți (VDEO)
foto simbol: Hepta.ro / foto: Hepta.ro / DPA Images / Allison Dinner

Din 96 de adulți bolnavi de mastocitoză sistemică, 90 doresc să se vaccineze împotriva COVID-19, deși adună împreună 150 de șocuri anafilactice, a precizat Nicoleta Nidelea, președinta Asociației Suport Mastocitoză România, care a subliniat, miercuri, pe B1 TV, că „vaccinarea salvează vieți” și i-a îndemnat să se vaccineze pe toți cei care ezită „dacă vor să ne întoarcem la o viață normală”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Angelia Marin, prima pacientă cu multiple șocuri anafilactice vaccinată anti-COVID-19, n-a suferit nicio reacție adversă. Ce a spus Nicoleta Nidelea

Președinta Asociației Suport Mastocitoză România s-a arătat „foarte bucuroasă” de gestul făcut de asistenta medicală Angelica Marin, care a devenit prima pacientă cu mastocitoză sistemică și multiple șocuri anafilactice vaccinată anti-COVID-19, fără să sufere vreo reacție adversă.

„Sunt foarte bucuroasă pentru gestul Angelicăi Marin. Reprezintă un gest de mare responsabilitate. Noi suntem 121 de pacienți în România. Am primit de la forul nostru internațional, The Mastocytosis Society, protocolul care trebuie respectat în cazul vaccinării anti-Covid, protocol care a fost imediat însușit și care a fost diseminat de Centrul European de Excelență în Mastocitoză condus de domnul conferențiar universitar dr. Horia Bumbea”, a declarat Nicoleta Nidelea.

Întrebată câți pacienți se mai află în această situație și câți dintre ei doresc să se vaccineze împotriva COVID-19, președinta Asociației Suport Mastocitoză România a precizat: „Dacă o să vă spun că din 96 de adulți, 90 dorim să ne vaccinăm și cei 90 adunăm împreună 150 de șocuri anafilactice, vă sperie, dar pentru că noi am respectat întotdeauna ceea ce medicii spun, pentru că ei au studiat Medicina, o parte dintre noi nu am studiat, ne vaccinăm fără niciun fel de problemă. Ba mai mult, cei de la The Mastocytosis Society ne-au transmis felicitări la nivel internațional, ca și cei de la Charite Berlin. Angelica îi va inspira pe foarte mulți pacienți cu mastocitoză din lume. Circa 48.000 suntem în întreaga lume”.

Întrebată care e mesajul transmis prin gestul făcut de Angelica Marin, Nicoleta Nidelea a răspuns: „Mesajul este următorul – să faci boala reprezintă, pentru un pacient cu mastocitoză sistemică sau alergic, o provocare din care poate ieși viu sau poate să moară. În orice caz, rămâne cu sechele foarte mari. Să faci vaccinul, respectând protocolul, care presupune administrarea unor antihistaminice și se găsește pe pagina Asociației Suport Mastocitoză din România de Facebook sau pe site-ul nostru, www.mastocitoza.ro, înseamnă să te protejezi pe tine, să trăiești. Vaccinarea salvează vieți și îi îndemn pe toți cei care ezită să se vaccineze dacă vor să ne întoarcem la o viață normală”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri