Nicolae Țifrea, fostul șef al Parchetului Judecătoriei Toplița, trimis în judecată pentru corupție

Nicolae Țifrea, fostul șef al Parchetului Judecătoriei Toplița, trimis în judecată pentru corupție
Foto: johnsiphone.com

Fostul șef al Parchetului Judecătoriei Toplița, Nicolae Țifrea, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat că în perioada 2006 – 2008 a primit de la mai multe persoane lucrări de construcție la vila lui din Costinești și la gospodăria sa, în schimbul unor soluții favorabile în dosare, se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au constat că în perioada 2006 – 2008, inculpatul Ţifrea Nicolae, în calitate de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Topliţa, a pretins şi primit de la mai multe persoane să îi execute o serie de lucrări de construcţie la vila sa din Costineşti şi la gospodăria sa, în schimbul adoptării unor soluţii favorabile persoanelor respective sau rudelor acestora, cercetate în diferite dosare, de magistratul menţionat, pentru infracţiuni de furt calificat, ameninţare şi distrugere, lovire şi alte violenţe sau braconaj piscicol. Contravaloarea prestaţiilor efectuate şi neachitate totalizează 5.480 lei.

În perioada 2004-2011, inculpatul Ţifrea Nicolae a efectuat operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de procuror, oferind contra cost servicii hoteliere la Vila „Ana 2000” din Costineşti, judeţul Constanţa, unde este administrator de fapt. În cursul lunii decembrie 2008, acelaşi inculpat a efectuat operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de procuror, oferind spre vânzare brazi, în pieţele din municipiul Reghin şi comuna Sîngeorgiu de Mureş, fiind surprins de către organele de control cu mai multe nereguli.

La data de 16 mai 2011, inculpatul Ţifrea Nicolae, în calitate de prim procuror, i-a cerut unei grefiere să scoată dintr-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Topliţa, ordonanţa privind măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, luată faţă de o persoană pusă sub învinuire şi să distrugă actul, astfel încât persoana învinuită să îşi recupereze paşaportul.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparţinând inculpatului.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Târgu Mureș.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)