Nicolae Popa va fi adus în țară înainte de Paști

Nicolae Popa va fi adus în țară înainte de Paști
Foto: evz.ro

Fostul director Gelsor Nicoale Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI, va fi adus în România, înainte de Paști, informează Mediafax.

Oficiali ai Ministerului Public, ai Ministerului Justiției și ai Poliției Române au discutat mai multe variante legate de preluarea lui Nicoale Popa din Indonezia, și s-a decis ca acesta să fie preluat în data de 19 aprilie și să ajungă în țară pe 22 aprilie.

Directorul general de comunicare în MAE a anunțat că Ambasada României la Jakarta a informat privind extrădarea lui Nicoale Popa și a transmis informația autorităților române de resort.

Poliția indoneziană a declarat că a primit decretul semnat de președintele Susilo Bambang Yudhoyono, care a aprobat extrădarea lui Popa.

Nicolae Popa a fost arestat la Jakarta în decembrie 2009, în urma unui mandat de arestare emis de Interpol la solicitarea poliției române. Conform articolului 39 din Legea 1979 privind extrădarea, dacă preluarea nu se face la termenul stabilit, persoana respectivă poate fi eliberată după 15 zile, dar nu mai târziu de 30 de zile.

Fostul director Gelsor a fost condamnat de Tribunalul București, în 2006, la 15 ani închisoare pentru înșelăciune, alături de Maria Vlas. Decizia a rămas definitivă în 2009.

Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor şi membru al Consiliului de Încredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. Decizia definitivă şi irevocabilă în dosarul prăbuşirii FNI a fost dată în 4 iunie 2006, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`