Nicolae Popa ar putea fi audiat pe 20 mai: Procesul lui Vîntu pentru favorizarea infractorului, amânat

Nicolae Popa ar putea fi audiat pe 20 mai: Procesul lui Vîntu pentru favorizarea infractorului, amânat

Fostul director al Gelsor, Nicolae Popa, ar putea fi audiat pe 20 mai în procesul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este acuzat de favorizarea infractorului, dacă până atunci vor fi aduse la dosar toate clarificările şi vor fi depuse toate actele oficiale privind aducerea lui Popa în ţară. Acesta a fost adus în România joi noapte, cu un avion privat.

Potrivit Mediafax, Tribunalul Bucureşti a amânat, vineri, pentru 20 mai, judecarea procesului în care Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Termenul s-a amânat din cauza faptului că dosarul nu se află la tribunal, ci la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-au înregistrat recursuri privind mai multe cereri de ridicare a interdicţiilor impuse lui Vîntu şi Stoian.

Nicolae Popa rămâne în arestul Poliţiei Capitalei şi va fi transferat la Curtea de Apel, pentru o procedură de identificare, dar şi de validare a mandatului de arestare, aceasta fiind procedura în cazul mandatelor internaţionale de arestare. Nicolae Popa trebuia să fie vineri, confruntat cu Sorin Ovidiu Vîntu, însă termenul procesului a fost amânat pentru data de 20 mai.

Avocatul lui Sorin Ovidiu Vîntu, Marian Nazat, a precizat instanţei că Nicolae Popa a fost adus în ţară şi a susţinut că se impune audierea lui în proces, respectiv la termenul din 20 mai.

Instanţa a spus că se vor emite mai multe adrese la care se vor solicita informări cu privire la situaţia lui Popa, astfel ca acesta să fie citat în dosar pentru a fi audiat, cel mai probabil în 20 mai.

Popa şi Vîntu, confruntare amânată

Fostul manager al Gelsor, Nicolae Popa a fost adus în ţară din Indonezia după mai bine de zece ani de la prăbuşirea Fondului Naţonal de Investiţii. Acesta a fost arestat la Jakarta în decembrie 2009, în urma unui mandat de arestare emis de Interpol la solicitarea poliției române.

La începutul lunii decembrie 2010, un tribunal indonezian a admis cererea Bucureștiului de extrădare a fostului membru FNI. Ministrul indonezian al Justiției, Patrialis Akbar, a autorizat extrădarea lui Popa în România, hotărâre aprobată și de președintele indonezian, Susilo Bambang Yudhoyono, pe 25 august 2010.

Fostul director Gelsor a fost condamnat de Tribunalul București, în 2006, la 15 ani închisoare pentru înșelăciune, alături de Ioana Maria Vlas şi alte nouă persoane. Decizia a rămas definitivă în 2009.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat, joi, de Judecătoria Sectorului 5, după ce fusese reținut într-un alt dosar, în care este acuzat de șantajarea managerului Realitatea Media, Sebastian Ghiță. Magistrații au respins solicitarea procurorilor privind emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zilei, astfel că omul de afaceri va fi judecat în libertate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`