Nicolae Păun, despre cazul de la Urziceni: Nu este singular, se întâmplă la spital de ani de zile. Primarul PNL, cunoscut ca un fel de „Vodă prin lobodă”, a refuzat categoric un dialog omenesc și constructiv (VIDEO)

Nicolae Păun, despre cazul de la Urziceni: Nu este singular, se întâmplă la spital de ani de zile. Primarul PNL, cunoscut ca un fel de „Vodă prin lobodă”, a refuzat categoric un dialog omenesc și constructiv (VIDEO)

Președintele Partidei Romilor Pro-Europa, Nicolae Păun, a comentat cazul femeii rome care a născut pe trotuar la Urziceni, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru, și susține că există probleme la Spitalul Municipal Urziceni „de câțiva ani de zile, mai ales de când este actualul primar în funcție”.

Reprezentantul romilor în Parlament, Cătălin Manea, ceruse demiterea conducerii de la spital și îi solicitase președintelui PNL „să se delimiteze și să condamne afirmațiile rasiste la adresa minorității rome făcute” de primarul liberal din Urziceni, Sava Constantin.

Nicolae Păun, pe B1 TV, despre cazul de la Urziceni și atitudinea primarului PNL

El susține că sunt probleme la Spitalul Municipal Urziceni de ani de zile.

„Nu este un caz singular. Ce se întâmplă la spitalul din Urziceni se întâmplă de câțiva ani de zile, mai ales de când este actualul primar în funcție. Primarul actual în funcție (…) spune că spitalul este pe plus, dar pacienții sunt pe minus (…). Din punct de vedere administrativ, spitalul este prost administrat”, a declarat Nicolae Păun.

„Exact în perioada pandemiei, prima declarație șoc a primarului a fost aceea că romii din Bărbulești au adus în Urziceni COVID. Ulterior, toată atitudinea primarului, când și-a pus administrator pe cine a crezut dumnealui de cuviință, respectiv prieteni de familie, a fost una de genul `atenție cine intră în spital, dacă sunt țigani, să fie îmbrăcați la patru ace, dacă cumva fac gălăgie sau vin să își viziteze rudele aflate în spital, să fie ținute la poartă, atenție, dacă sunt obraznici sau sunt mai gălăgioși, nu îi primiți`, și tot așa mai departe”, a adăugat președintele Partidei Romilor Pro-Europa.

Întrebat dacă au fost făcute sesizări în legătură cu acest subiect, Nicolae Păun a confirmat: „Sunt multiple sesizări, care s-au făcut și către mine, și către CNCD, și către alte instituții”.

„Am încercat să am un dialog omenesc și constructiv cu actualul primar, a refuzat categoric. De altfel, actualul primar este cunoscut ca un fel de «Vodă prin lobodă». De el stau strâns legate foarte multe instituții care nu prea îi suflă în ciorbă. Poliția Locală nu prea zice nimic. Din punct de vedere politic, iată că primarul reprezintă un partid, și este vorba de PNL, dar care partidul nu ia o atitudine față de aceste lucruri”, a mai spus Nicolae Păun.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`