Nicolae Ciucă: În România au intrat 118.000 de refugiați ucraineni și au rămas 46.000. Dintre ei, circa 18.000 sunt minori (VIDEO)

Nicolae Ciucă: În România au intrat 118.000 de refugiați ucraineni și au rămas 46.000. Dintre ei, circa 18.000 sunt minori (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri dimineață, că 118.461  de refugiați ucraineni au intrat în România de la începutul invaziei ruse în țara lor. Dintre ei, circa 70.000 au părăsit România, iar 46.435 au rămas la noi în țară, adică 39%.

Ciucă, despre refugiații ucraineni în România

„E important de precizat că 1.070 de ucraineni au solicitat azil, din care 476 au rămas în centrele de azil din țara noastră.

Dintre ucrainenii care au decis să rămână în România, circa 18.000 sunt minori.

Azi dimineață, împreună cu miniștrii Educației, Fiannțelor, de Interne și Familiei am căutat și găsit soluții care se vor concretiza în măsuri pentru a putea să acordăm atenția cuvenită acestor 18.000 de minori.

E foarte important ca activitatea la nivelul Guvernului să poată fi coordonată cu activitatea la nivelul autorităților locale.

Împruenă că Ministerul de Externe suntem în legătură permanentă cu Ambasada Ucrainei la București, ca să avem datele legate de trasabilitatea și prezența pe teritoriul României a ucrainenilor”, a declarat Ciucă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ziua 7 de război în Ucraina. Rușii atacă din toate părțile, ucrainenii rezistă eroic

Ucraina a intrat, miercuri, în a șaptea zi de război declanșat de Rusia.

„Începând cu ora 6:00, 2 martie, a șaptea zi a războiului Rusiei în Ucraina, forțele ruse încearcă să avanseze în toate direcțiile. Armata noastră se opune pretutindeni și suferă pierderi. Nereușind să avanseze, forțele ruse continuă să lanseze lovituri cu rachete și bombe pentru a intimida civilii”, a transmis armata ucraineană.

Rușii „nu știu nimic despre Kiev, despre istoria noastră, dar au ordin să ne șteargă istoria, să ne șteargă țara și pe noi toți. (…) Azi, ucrainenii sunt un simbol al invincibilității”, a declarat, miercuri dimineață, președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)