Nicolae Ciucă, despre problemele cu apa caldă și căldura din Capitală: Am identificat suma necesară astfel încât să putem să sporim capacitatea de intervenție a echipelor de mentenență și reparații

Nicolae Ciucă, despre problemele cu apa caldă și căldura din Capitală: Am identificat suma necesară astfel încât să putem să sporim capacitatea de intervenție a echipelor de mentenență și reparații

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a anunțat vineri, la finalul unei discuții cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și cu mai mulți membri ai Guvernului, că a fost identificată suma necesară astfel încât să fie sporită capacitatea de intervenție a echipelor de mentenență și reparații la avariile de la sistemul de termoficare din București.

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, precizări despre lipsa apei calde și căldurii din București

”Luând act de problemele cu care se confruntă cetățenii Capitalei, am avut o discuție cu mai mulți membri ai cabinetului care pot să aibă soluții ca împreună cu autoritășile locale ale municipiului București să identificăm ceea ce avem de făcut, nu să rezolvăm problema, pentru că este o problemă care vine de mulți ani, să identificăm acele soluții care să asigure livrarea de apă caldă și căldură pentru populația Capitalei.

Am luat cu toții act de toate problemele cu care se confruntă Capitala, nu este o situație deloc ușoară, sunt aspecte care vor trebui rezolvate în timp, dar astăzi am identificat împreună cu ministrul Finanțelor, suma necesară astfel încât să putem să sporim capacitatea de intervenție a echipelor de mentenență și reparații. Vom aloca banii necesari Primăriei Capitalei ca să poată să achizițineze acest serviciu din mediul privat și astfel, echipele ELCEN și cele de la Termoenergetica să poată să fie permanent în teren și să scurtăm cât de mult se poate timpul în care cetățenii nu vor avea apă caldă și căldură”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: Acum, pierderile din rețeaua primară sunt de 2.500 de tone pe oră

În acest context, ministrul Energiei,Virgil Popescu, a explicat că în urmă cu patru anipierderile pe rețeaua primară erau de 800 de tonă pe oră. Acum însă sunt de 2.500 de tone.

”Acum patru ani, pierderile în rețeaua primară a Municipiului București erau de 800 de tone pe oră. Azi, după patru ani de mandat al fostului primar (social-democrata Gabrial Firea, viitor senator PSD), pierderile sunt de 2.500 de tone pe oră. Acolo a ajuns neinvestiția, nepăsarea. Acolo a ajuns rețeaua de termoficare a Bucureștiului. De aici trebuie să plecăm și să facem eforturi ca, în această iarnă, rețeaua de teroficare și întreg sistemul de termoficare al Bucureștiului să poată fi ținut în stare de funcționare și în echilibru”, a sspus Popescu.

La rândul său, primarul general al Capitalie, Nicușor Dan, a susținut că vechea administrație trebuia să schimbe măcar 100 de metri de conductă vara asta, lucru care nu s-a întâmplat.

”Ceea ce trebuia să facă administrația vara aceasta și nu a făcut, de suntem acum aici, era ca prin echipele pe care le are să înlocuiască de ordinul a 100 de metri de conductă cu conductă nouă și s-ar fi simțit. Din păcate, nu putem face asta azi, pentru că să înlocuiești 1-3 metri de conductă durează o zi și înseamnă să oprești pentru 5-6 blocuri. E suportabil și obligatoriu. Dar să înlocuiești 100 de metri înseamnă să decuplezi 10 blocuri, una – două săptămâni, ceea ce nu se poate face iarna. De asta era importat ca lucrările să fi fost făcute vara”,a spus Nicușor Dan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`