Nicolae Ciucă, despre cazurile de COVID-19 din București: Se pare că avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei (VIDEO)

Nicolae Ciucă, despre cazurile de COVID-19 din București: Se pare că avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei (VIDEO)

Premierul interimar, Nicoale Ciucă, a declarat joi, referindu-se la numărul de cazuri zilnice de COVID-19, raportate în București în ultimele zile că ”avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei”.

Nicolae Ciucă spune că în București este ”oproblemă foarte serioasă” în privința numărului infectărilor cu coronavirus

”În discuțiile pe care le-am avut cu ministrul Sănătății, în acest moment se pare că avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei. Sunt măsuri care trebuie discutate la nivelul autorităților locale și împreună cu Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. Ca atare, în ansamblul măsurilor cre s-au luat la nivel național, sperăm ca, pe baza procedurilor deja stabilite la nivelul Bucureștiului, să fie luate măsuri în consecință”, a declarat Nicolae Ciucă.

Bucureștiul s-a apropiat, în ultimele zile, de pragul de 2.000 de cazuri zilnice de COVID-19

În ultimele zile Bucureștiul s-a apropiat foarte mult de pragul de 2.000 de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus. Astfel, potrivit raportării de luni, 7 decembrie, a Grupului de Comunciare Strategică, în Capitală au fost înregistrate 1.828 de cazuri de COVID-19 în doar 24 de ore. Marți și miercuri, autoritățile au anunțat câte 1.946 de noi cazuri zilnice de infectare, în timp ce în bilanțul transmis joi, pentru București au fost anunțate 1.762 de noi îmbolnăviri în 24 de ore.

Rata incidenței cazurilor de infectare a ajuns, în Capitală, la 6,76 la mia de locuitori, fiind a treia cea mai ridicată din țară, după județele Constanța (6,99) și Ilfov (6,94).

Nicolae Ciucă, despre cazurile de COVID-19 din București: Se pare că avem o problemă foarte serioasă la nivelul Capitalei

Nicușor Dan: Deocamdată Bucureștiul nu intră în carantină

În ceea ce privește situația din Capitală, în spațiul public a început să se discute din noul despre posobilitatea ca Bucureștiul să fie carantinat în contextul înmulțirii în ritm îngrijorător a numărului de cazurilor coronavirus.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat că instituirea carantinei în București este o decizie luată în calcul doar în ultimă instanţă, iar acum nu se pune problema unei astfel de măsuri.

”Este una dintre ipoteze, dar nicidecum, Bucureștiul nu intră în carantină. Această ipoteză s-a luat în calcul, așa cum s-a întâmplat și la Sibiu, dar deocamdată Bucureștiul nu intră în carantină”, a spus Nicușor Dan.

La rândul său, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat miercuri, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, că dacă regulile astfelte în vigoare în acest miment vor fi respectate, se va evita impunerea unor restricții suplimentare în perioada sărbătorilor.

”Atunci când situația o va impune, ca ultimă măsură, va fi avută în vedere și carantinarea, dar nu suntem în acest scenariul la acest moment. (…) Vom intensifica controlalele, voi cere să fim intransigenți în respectarea măsurilor și în aplicarea sancțiunilor atunci când este cazul și vom încerca să identificăm cadrul legal pentru a suspenda temporar activitatea agenților economici care nu respectă aceste măsuri pentru că nu am vrea ca nerespectarea măsurilor de către unii agenți economici să aibă repercusiuni asupra întregii activități economice. Tocmai respectarea cu strictețe a măsurilor aflate în vigoare ar putea să ne ajute să evităm măsuri mai dure în perioada următoare”, a spus Traian Berbeceanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană
17:45 - Prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Un dezvoltator imobiliar a păcălit mai multe persoane din Bistrița-Năsăud că le-ar construi case
17:37 - Marian Rasaliu (PSD), despre proiectul legislativ pentru pensiile militare: „Urmează ca în viitorul apropiat, în cel mai scurt timp, să intre la vot și să fie rezolvată chestiunea aceasta” (VIDEO)
17:36 - Alina Petre, despre reținerea fostului șef de la CS Rapid, cu care e în proces de divorț: „Mi-am făcut duș, m-am fardat, m-am îmbrăcat” / A fost căsătorită și cu fiul unui fost șef SRI
17:32 - Radu Burnete (Concordia): Investitorii se tem de „o terapie de şoc, adică taxe surprinzătoare impuse sectorului privat” în 2025
17:23 - Compania Coca-Cola retrage de pe piaţă 28 de milioane de sticle de plastic din cauza unei posibile contaminări. Ce au transmis autoritățile din Austria