Nicolae Ciucă anunță suplimentarea personalului la punctele de trecere a frontierei, în contextul crizei refugiaților ucraineni (VIDEO)

Nicolae Ciucă anunță suplimentarea personalului la punctele de trecere a frontierei, în contextul crizei refugiaților ucraineni (VIDEO)
Foto: Facebook @ Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, la începutul ședinței de Guvern că posturile ANSVSA vor fi suplimentate astfel încât gestionarea activității în punctele de frontieră să fie eficientizată, în contextul numărului de refugiați ucraineni:

Nicolae Ciucă, despre situația de la punctele de trecere a frontierei

„Ceea ce trebuie să gestionăm în punctele de trecere a frontierei în special pe porțiunea de granițe cu Ucraina, este nevoie de personal suplimentar, în special în domeniul asigurării controlului fitosanitar.

Astăzi vom suplimenta organigrama ANSVSA cu 25 de posturi pentru a putea să asigurăm un serviciu de 24 de ore în aceste puncte de trecere a frontierei. Odată ce au fost închise porturile la Marea Neagră și la Marea de Azov, tot ceea ce înseamnă trafic de bunuri, circulația bunurilor s-a transferat pe căile rutiere și feroviare”, a spus Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

În ce zone ale țării s-au angajat refugiații din Ucraina

Potrivit datelor de la MMPS, cei mai mulți refugiați s-au stabilit și angajat în Bistrița – Năsăud, unde au fost încheiate 270 de contracte individuale de muncă.

La Arad s-au angajat 167 de Ucraineni, iar în Timiș s-au angajat 126 de refugiați. Totodată, în România au intrat, de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, 730.599 de cetățeni ucraineni. 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`