Niciun magistrat de la Secția Penală a Tribunalului Suceava nu a vrut să judece dosarul ”fabricii de permise”

Niciun magistrat de la Secția Penală a Tribunalului Suceava nu a vrut să judece dosarul ”fabricii de permise”
Foto: Pixabay

Toți magistrații Secției Penale a Tribunalului Suceava s-au abținut de la judecarea dosarului ”fabricii de permise”. Dosarul ar putea fi mutat la Tribunalul Botoșani.

Situație ciudată în dosarul „fabricii de permise” din Suceava

Cererea de abținere a venit fie pe fondul faptului că unul din soți este procuror al Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, și a derulat acte de urmărire penală în dosar, și s-ar fi ajuns astfel în conflict de interese, fie pentru că s-a intrat în dosarele în care s-au luat în discuție diferite măsuri preventive care i-au privit pe o parte din inculpați, informează Monitorul de Suceava.

Dacă judecătorii de la Curtea de Apel Suceava vor constata că nici un magistrat de la Tribunalul Suceava nu poate prelua dosarul, acesta va fi trimis la Tribunalul Botoșani.

În acest dosar au fost trimise în judecată 34 de persoane. Între ele, angajați ai Serviciului Permise și Înmatriculări, în frunte cu fostul șef, comisarul-șef Radu Ionuț Obreja, instructori ai unor școli auto și mai mulți intermediari. Vizat e și Lucian George Daneliuc, la data faptelor șef al Biroului Prinderi în Flagrant din cadrul Brigăzii Operațiuni Speciale Suceava.

Metodele ilegale de obținere a permiselor de conducere în Suceava

Monitorul de Suceava explică și metodele prin care, ani în șir, examenele pentru obținerea permiselor erau fraudate.

Metoda ”șopteala”: Comisarul-șef Radu Ionuț Obreja transmitea direct, pe un ton scăzut, răspunsurile către candidat.

Metoda ”vesta de blugi”: Candidații aveau pe ei echipamente tehnice de comunicare prin care primeau răspunsurile la întrebări de la unul dintre inculpați, plasat în afara sălii de examen.

Răspunsul la fiecare întrebare ”costa” 100 de euro. În cazul persoanelor din alte județe sau cu educație precară suma percepută era sensibil mai mare, susține DNA.

La percheziții, polițiști au găsit în casa lui Obreja bani și obiecte evaluate în total la 1,2 milioane de euro. Procurorii susțin că un singur inculpat ajungea să ia mită de peste 20.000 euro în câteva zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)