Neymar, mesaj impresionant în urma pierderii lui Pelé: „Înainte de Pelé, fotbalul era doar un sport”

Neymar, mesaj impresionant în urma pierderii lui Pelé: „Înainte de Pelé, fotbalul era doar un sport”
Neymar / Foto: Hepta, Abaca

Pele era internat în spitalul Albert Einstein din Sao Paolo din data de 29 noiembrie. Însă, joi seara, agentul său a declarat că legenda fotbalului mondial s-a stins la vârsta de 82 de ani.

Neymar este considerat de mulți iubitori ai fotbalului urmașul lui Pelé. Acesta i-a adus un omagiu „Regelui fotbalului mondial” prin intermediul unui mesaj impresionant.

Neymar a transmis un mesaj impresionant în urma pierderii lui Pelé

„Înainte de Pelé, „10” era doar un număr. Am citit acea frază undeva, la un moment dat în viaţa mea. Dar această frază, frumoasă, este incompletă. Aş spune că înainte de Pelé, fotbalul era doar un sport. Pele a schimbat totul. A transformat fotbalul în artă, în divertisment. El a dat glas celor săraci, de culoare şi mai ales: A dat vizibilitate Braziliei. Fotbalul şi Brazilia şi-au ridicat statutul datorită Regelui! A plecat dintre noi, dar magia lui va rămâne. Pele este ETERN!!”, a scris Neymar într-o postare pe Facebook.

În prezent, Pele este plâns de întreaga lume. Vestea tragică aducând reacții ale multor jucători de fotbal la nivel global și nu numai.

„Tot ceea ce suntem ți se datorează ție! Te iubim la infinit. Odihnește-te în pace”, a reacționat fiica acestuia, Kely Nascimento.

„Regele e mort”, a titrat prestigioasa publicație franceză L’Equipe. La fel ca jurnaliștii spanioli de la Marca: „A murit Pele, regele fotbalului”, sunt doar câteva dintre reacții.
Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`