Newsweek: De ce credem că apa este udă? Ce înseamnă „apa uscată” și la ce se folosește?

Newsweek: De ce credem că apa este udă? Ce înseamnă „apa uscată” și la ce se folosește?

De ce credem că apa este udă? Deși, la prima vedere, pare o întrebare naivă, problema este ceva mai complicată. În plus, cercetătorii au realizat și „apa uscată” ce are câteva întrebuințări foarte importante.

De ce credem că apa este udă? Chiar dacă întrebarea poate părea copilărească, trebuie știut că ea a creat mari controverse în lumea științifică, lucrurile nefiind atât de evidente pe cât par. În plus, cercetătorii au inventat și „apa uscată”, care are o serie de întrebuințări foarte importante.

Poate că întrebarea pare naivă, răspunsul fiind evident. Sau cel puțin așa știm și simțim la nivelul percepțiilor noastre.

Dar insistăm: este apa, de fapt, umedă? Poate părea surprinzător, dar răspunsul la această întrebare depinde de modul în care se definește umezeala și creează multe controverse în comunitatea științifică.

Cei mai mulți oameni de știință definesc umezeala ca fiind capacitatea unui lichid de a menține contactul cu o suprafață solidă, ceea ce înseamnă că apa în sine nu este umedă, dar poate crea alte senzații.

Dar dacă definim umed ca fiind „făcut din lichid sau umiditate”, așa cum fac unii, atunci apa și toate celelalte lichide pot fi considerate umede.

Unele persoane descriu umezeala ca fiind o senzație fizică, de răcorire, resimțită atunci când apa preia energie pentru a se evapora în aerul din jur.

De ce credem că apa este udă, pe newsweek.ro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`