Nereguli la spitalul din Sibiu! Medicii au fost amendați

Nereguli la spitalul din Sibiu! Medicii au fost amendați
Foto: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Angajații Direcției de Sănătate Publică Sibiu au efectuat un control la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, acolo unde au identificat o serie de nereguli comise de doctori. Faptele acestora nu au rămas neobservate, iar medicii în cauză au fost amendați.

De la doctori care emit fișe medicale fără parafă și până la doctori care nu respectă igiena mâinilor, cu toții au intrat în vizorul autorităților, care au aplicat amenzi în valoare de 13.000 de lei, notează ziare.com.

Medici din Sibiu, amendați pentru lipsă de igienă și acte fără parafă

Mai mulți medici ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au fost amendați de inspectorii DSP, care au observat nereguli în urma unor controale efectuate la Secția de Primiri Urgențe.

Amenzile au fost date pentru lipsa parafei medicului specialist sau lipsa totală a acesteia pe fișele de prezentare, pentru lipsa controlului medical periodic sau lipsa igienei mâinilor.

Evaluările și verificările au avut loc în cadrul unității medicale ca urmare a unei reclamații venite din partea unui cetățean care a pretins că este angajat al spitalului și a enumerat 20 de probleme interne.

Nereguli identificate de DSP la Spitalul Județean din Sibiu

În urma controalelor făcute, publicația Turnul Sfatului scrie că trei medici au fost amendați, ca urmare a lipsei parafei pe fișele de prezentare ale pacienților în urgență. S-au găsit fișe care conțineau doar parafa medicului rezident, iar cei doi doctori responsabili au fost amendați cu câte 3.000 de lei.

Tot 3.000 de lei a primit amendă și șeful secției UPU, întrucât au fost găsite inclusiv fișe de prezentare fără nicio parafă.

Cadre medicale amendate pentru lipsa de igienă a mâinilor

DSP a găsit nereguli și în ceea ce privește respectarea regulilor de igienă, două cadre medicale fiind amendate cu câte 2.000 de lei. Amenzi au fost date și în cazul celor care se ocupă de controlul medical periodic, întrucât s-a descoperit că 22 de persoane, majoritatea personal auxiliar, respectiv infirmieri sau brancardieri,nu au făcut acest control medical.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`