Nelu Tătaru: Nu ne mai permitem un nou lockdown. Masca ar putea deveni obligatorie în spațiile deschise din București

Nelu Tătaru: Nu ne mai permitem un nou lockdown. Masca ar putea deveni obligatorie în spațiile deschise din București
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nelu Tătarua atras atenția, din nou, asupra respectării măsurilor de siguranță, în contextul creșterii alarmante anumărului deinfectări cu COVID-19.Ministrul Sănătății, a făcut recomandări,duminică, la Digi24, cu privire lapurtarea măștii și în spațiile deschise din București. Această măsură ar putea deveniobligatorie de săptămâna viitoare.

În plus, Tătaru a subliniat că România nu își permite o nouă periodă de carantină.

„Nu știu dacă România își mai permite sau dacă ne mai permitem fiecare dintre noi așa ceva. Cred că nimeni nu își mai permite un nou lockdown. Nu ne mai permitem un nou lockdown, după cum nu ne mai permitem să nu respectăm regulile. Avem niște spitale care lucrează cu același personal de șapte luni de zile. Haideți să ne gândim la fiecare dintre ei. Haideți să ne gândim la copii, la bătrâni”, a afirmat Nelu Tătaru, la Digi24.ro.

Bucureștenii ar trebui să se obișnuiască cu purtatul măștii în aer liber

Ministrul Sănătății le-a transmis locuitorilor Capitalei să înceapă să poarte mască și în spațiile deschise. Între timp, se va lua o decizie în ceea ce privește obligativitatea acestei măsuri.

„Recomandăm încă de pe acum purtarea măștii pe stradă în Municipiul București. Obligativitatea o veți vedea în zilele următoare când comitetul Muncipiului București pentru coordonarea intervenției, după evaluările pe care le vom avea în următoarele 48 de ore va impune sau nu această restricție”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`