Nelu Tătaru, după vizita la DSP București: „Până la vară vom avea 70% din populație vaccinată”

Nelu Tătaru, după vizita la DSP București: „Până la vară vom avea 70% din populație vaccinată”
Foto: gov.ro

Ministrul Sănătății, a precizat, duminică la prânz, după vizita la DSP București, că vaccinul anti-COVID se face cu rapel la 28 de zile. La fel, acesta se va face sezonier, ca și vaccinul antigripal.

Ministrul Sănătății: Vaccinul anti-COVID se va face sezonier, la fel ca vaccinul antigripal

„Noi sperăm ca, odată cu vaccinarea, să putem vedea în vară o scădere a numărului de cazuri și săputem avea acea perioadă liberă. Atunci când apare sezonul, la fel ca vaccinul antigripal, atunci se va face și vaccinul anti-COVID”, a declarat Nelu Tătaru.

În ceea ce privește situația paturilor libere de la Terapie Intensivă, Nelu Tătaru a declaratcă:

„Duminică dimineață, în urma evaluării din fiecare județ, avem 1392 de paturi la ATI, cu operaționalizarea ajungem la 1450, iar până la cele 280 pe care le avem suplimentar, în două săptămâni. Astăzi sunt libere în jur de 183 de paturi”.

Nelu Tătaru, despre votul prin urna mobilă în cazul persoanelor aflate în carantină

Nelu Tătaru mai spune că, în cazul urnei mobile, necesare cetățenilor aflați în izolare sau carantină pentru a-și exercita dreptul de vot, „cel târziu până pe data de 6 decembrie, cei care sunt în carantină trebuie să aibă aceste decizii pentru a putea face solicitarea pentru runa mobilă”.

„Cei care fac dovada unei decizii de caratinare, de izolare, sua un act medical care să poată confirma, toți cei care vor avea aceste decizii vor putea vota cu urna mobilă”

Știre în curs de actualizare

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri