Nelu Tătaru, detalii despre situația din Vaslui în urma inundațiilor: „Sunt peste 250 de case care au fost afectate”

Nelu Tătaru, detalii despre situația din Vaslui în urma inundațiilor: Sunt peste 250 de case care au fost afectate
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui, a explicat pentru B1 TV care este situația în prezent în județ, în urma inundațiilor catastrofale. Acesta a precizat că autoritățile sunt pe teren pentru a evalua situația:

„Au fost încă de ieri pe tern toți oamenii din echipa de evaluare, de la ISU, de la Prfeectură, de la Ape, de la CJ, care evaluează în acest moment ceea ce au raportat primarii localităților respective. A fost un baraj la Mușata, în comuna Berezeni, care s-a controlat și în acest moment se verifică toate daunele”.

În ceea ce privește oamenii ale căror case au fost distruse de viituri, unii stau pe la rude sau în locurile special amenajate.

„Sunt peste 250 de case care au fost afectate și peste 270 de persoane care au un statut de sinistrat în acest moment. Tot ce înseamnă autorități locale și județene sunt în acest moemnt pe teren pentru a evalua. Este instituită și starea de alertă care oferă posibilitatea de a interveni foarte rapid atât cu control de la nivel central, dar mai ales cu o lejeritate în tot ceea ce înseamnă măsuri luate de autoritățile locale”, a explicat Nelu Tătaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`