Nelu Tătaru, despre situația de la spitalul Sf. Pantelimon: E un pic cam devreme în a trage niște concluzii, până nu avem un document medico-legal și o rezoluție a Parchetului vizavi de aceste decese (VIDEO)
Deputatul Nelu Tătaru, vicepreședinte PNL, a vorbit despre situația de la spitalul Sf. Pantelimon, în cadrul emisiunii Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV.
Tătaru susține că, în acest moment, “suntem un pic cam departe de a avea o rezoluție finală”, dat fiind faptul că trebuie să se investigheze cazul, să se afle cu exactitate ce s-a întâmplat, de fapt, acolo. “E un pic cam devreme în a trage niște concluzii la aceste morți, până nu avem un document medico-legal și o rezoluție a Parchetului vizavi de aceste decese”, a precizat fostul ministru al Sănătății.
„E un pic cam devreme în a trage niște concluzii la aceste morți”
„O fi și o răfuială și o problemă de comunicare, dar în fiecare spital sau unitate spitalicească ar trebui să existe acea Comisie de analiză a deceselor. Și dacă era numai unul, trebuia să existe o analiză a acestui deces. Un deces în care se suspicionează o moarte suspectă devine apanajul medicinei legale, care, dacă găsește ceva în neregulă, solicită sau sesizează Parchetul. A ajuns și s-a autosesizat inclusiv Parchetul. Părerea mea e că e un pic cam devreme în a trage niște concluzii la aceste morți, până nu avem un document medico-legal și o rezoluție a Parchetului vizavi de aceste decese”, a precizat Nelu Tătaru.
„Suntem un pic cam departe de a avea o rezoluție finală”
„Pe de altă parte, pacienții nu sunt ai terapiei intensive, pacienții sunt internați cu diferite diagnostice în spital, care, odata cu agravarea stării generale, sunt transferați pe terapie intensivă, de aceea trebuie verificat tot parcursul acestor pacienți, de la internarea în spital și până au ajuns pe terapie intensivă. Cred că discuțiile care erau vizavi de injectomate sunt foarte multe care trebuie puse, în acest moment, în balanță.
Acel injectomat își stabilește niște parametri, își stabilește niște doze după niște monitoare de funcții vitale, care monitorizează aceste funcții, care ne arată instabilitatea hemodinamică sau nu a fiecărui pacient în parte din ATI. Deci suntem un pic cam departe de a avea o rezoluție finală”, a mai explicat Tătaru.