Nelu Tătaru, despre închiderea parcurilor pe timp de noapte: „Noi căutăm tot ce înseamnă mobilitate, evenimente și locuri în care nu sunt respectate regulie” (VIDEO)

Nelu Tătaru, despre închiderea parcurilor pe timp de noapte: „Noi căutăm tot ce înseamnă mobilitate, evenimente și locuri în care nu sunt respectate regulie” (VIDEO)
Foto: gov.ro

Luni seara, în platoul B1 TV, ministrul Sănătății a discutat și despre închiderea parcurilor pe timp de noapte, ca măsură pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. Nelu Tătaru a precizat faptul că aceasta ar urma să fie o decizie luată la nivelul fiecărei localități, de către autoritățile locale, fiind cele care „știu cel mai bine unde s-ar putea forma aglomerări de persoane”.

Referitor la petrecerile organizate în apartamente sau în alt gen de spații închise, ministrul Sănătății a precizat:

Noi căutăm tot ce înseamnă mobilitate, tot ce înseamnă evenimente și tot ce înseamnă locuri în care nu sunt respectate regulie și infectarea, iar apoi transmiterea se fac în mod accelerat. Evaluarea pe care noi am lăsat-o autorităților locale, care cunosct cluburile, zonele de promenadă, sunt cele care vor decide dacă la un anumit moment, la o anumită oră, în acele locuri se creează acele aglomerații care duc la transmitere”, a declarat Nelu Tătaru, în platoul B1 TV.

Referitor la restricționarea circulației pe timp de noapte, așa cum s-a impus în alte state europene, Nelu Tătaru a precizat:

Avem în discuție aceste lucruri, dar ține de autoritatea locală care cunoaște foarte bine localitatea respectivă, cunoaște zonele și știe foarte bine ce se întâmplă în localitatea respectivă. De aceea pentru noi ca sistem medical, suntem cei care primim ceea ce vine din comunitate. La nivel de comunitate rămâne în continuare dispoziția organelor locale”, a precizat ministrul Sănătății.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”