Nelu Tătaru, apel la personalul medical: Acest popor îşi pune speranţa în noi. Ştiu că trăim oboseală, ştiu că trăim uneori toată dezamăgirea sau frustrarea

Publicat: 09 08. 2020, 11:33
Foto: Hepta

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, face un apel la cadrele medicale care se luptă de luni întregi cu epidemia de coronavirus. Tătaru le cere acestora să mai reziste puțin în condițiile în care România traversează o perioadă de creștere accentuată a numărului cazurilor de COVID-19, cu peste 1.000 de noi îmbolnăviri raportate zilnic de autorități.

Ministrul Sănătății le cere cadrelor medicale să mai reziste puțin în lupta cu COVID-19: ”Acest popor îşi pune speranţa în noi”

”Acest popor îşi pune speranţa în noi”, a transmis ministrul personalului medical, îndemnându-i pe medicii din unitățile medicale care au mai puțini pacienți în această perioadă să îi ajute pe colegii copleșiți de numărul mare de cazuri.

„Este un moment destul de greu. Ştiu că trăim oboseală, ştiu că trăim uneori toată dezamăgirea sau frustrare, ca atunci când am crezut că am terminat şi a început şi mai greu. Tocmai pentru acest lucru le cer să mai tragem o dată împreună, fiindcă acest popor îşi pune speranţa în noi. Oamenii din fiecare judeţ în parte îşi pun speranţa în noi”, a spus Nelu Tătaru, sâmbătă, la Iași, potrivit Agerpres.

Tătaru face apel la solidaritate în rândul personalului medical

În acest context, ministrul Sănătății, a făcut apel la solidaritate din partea personalului medical, avertizând că greul încă nu a trecut.

„Ajutându-ne unii pe alţii, rotindu-ne în schimburi, aşezându-ne pe nişte specialităţi care pot veni în colaborare cu aceste specialităţi de boli infecţioase, primiri urgenţe sau ATI. De aceea am recomandat ca, acolo unde avem spitale suport COVID, cazurile uşoare şi medii să fie supravegheate de tot ce înseamnă medici, indiferent de specializarea medicală, nu neapărat de medic de infecţioase sau ATI, supervizarea să fie făcută de un medic de boli infecţioase, externarea să fie supervizată de un medic de boli infecţioase, dar colegii din alte specialităţi, care în lunile iulie şi august au pacienţi mai puţini, să îi ajute pe colegii lor”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Încă o zi cu peste 1.300 de cazuri de coronavirus în România

Potrivit datelor publicate, sâmbătă, de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.350 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, la nivel național, în condițiile în care, în același interval au fost prelucrate 21.444 de teste. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 713 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Totodată,43 de persoane testate pozitiv cu noulcoronavirusau murit în intervalul 7 august, ora 10:00 – 8 august, ora 10:00, iar în acest moment 448 de de pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă.

De la debutul pandemiei și până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 60.623 de cazuri de persoane infectate cu noulcoronavirus. De asemenea,29.872 de pacienți au fost declarați vindecați și 6.204 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.Bilanțul total al deceselor, la nivel național, a ajuns la2.659.

Amintim că Nelu Tătaru a mai spus că autoritățile speră ca săptămâna viitoare să se înregistreze o stabilizare a numărului cazurilor de infectări, pentru ca apoi să se intre pe un trend descendent. Acest lucru depinde însă de măsura în care oamenii respectă regulile de protecție sanitară și distanțare fizică.

”Recurg la acelaşi îndemn de a respecta regulile, de a purta mască în spaţiile închise, în mijloace de transport în comun, la locul de muncă, în spaţiile deschise aglomerate”, a mai spus ministrul Sănătății.