Neamț: Un bărbat a fost păcălit de o prietenă că are cancer. El i-a dat 60.000 de euro pentru un ”tratament oncologic” ce s-a dovedit a fi un banal supliment alimentar

Neamț: Un bărbat a fost păcălit de o prietenă că are cancer. El i-a dat 60.000 de euro pentru un ”tratament oncologic” ce s-a dovedit a fi un banal supliment alimentar
Foto: Pixabay

O femeie din județul Neamț a fost reținută pentru 24 de ore sub acuzația de înșelăciune, după ce a convins un bărbat să-i dea 60.000 de euro în schimbul unui tratament oncologic ce era, în fapt, un banal supliment alimentar. Victima nici nu avea cancer, ci o simplă infecție din sfera ORL, dar femeia i-a spus că e bolnav și are nevoie de acest ”tratament”.

Bărbat înșelat de o prietenă de familie cu 60.000 de euro

Bărbatul, care e din Roman și are 33 de ani, a depus plângere la Poliție pe 6 iunie.

„Cu ocazia cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că, în perioada 2021-2023, o femeie în vârstă de 44 de ani, din Gâdinţi, i-ar fi furnizat bărbatului de 33 de ani mai multe medicamente, despre care i-ar fi spus că au fost procurate din afara ţării, pentru care bărbatul ar fi achitat suma de aproximativ 60.000 euro”, a transmis Poliția județeană Neamț, citată de News.ro.

Pe 7 august, polițiștii au făcut două percheziții la imobilele femeii, unde au găsit „mai multe înscrisuri şi comprimate farmaceutice asemănătoare cu cele procurate victimei, comprimate ce ar face parte din grupa suplimentelor alimentare”.

Potrivit surselor News.ro, femeia cercetată e prietenă de familie cu victima.

Ea a aflat că bărbatul a mers la un laborator să-şi facă niște analize și i-a cerut rezultatele, promiţându-i că le va trimite unui medic foarte apreciat să le interpreteze. Ulterior, deși bărbatul avea doar o infecţie din sfera ORL, femeia i-a transmis că are cancer şi s-a oferit să-i cumpere medicamentele, spunându-i că medicul i-a prescris unele care se găsesc doar în străinătate. Bărbatul i-a dat 60.000 de euro în decurs de doi ani, primind în schimb, niște suplimente alimentare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`