Neamț: O elevă a născut între examenele de la BAC. Ultima probă a susținut-o în spital

Neamț: O elevă a născut între examenele de la BAC. Ultima probă a susținut-o în spital
Foto simbol: Pixabay

O absolventă a Colegiului „Ion Creangă“ din Târgu Neamț a născut între două probe ale Bacalaureatului. Fata a devenit mamă imediat după ce a dat examenul la Matematică, informează monitorulneamt.ro.

A devenit mamă între două probe la BAC

„O situație deosebită a intervenit la Colegiul „Ion Creangă“ din Târgu Neamț, unde eu sunt titulară. După proba de ieri, 27 iunie, o elevă a născut imediat după ce a dat examen la Matematică. Candidata, intenată la Secția Maternitate, și-a exprimat dorința de a susține și proba de astăzi. Am luat legătura cu membrii comisiei centrale și am anunțat situația, după care directorul Spitalului Orășenesc, doctoral Pătrașcu, ne-a asigurat condițiile legale, eleva susținând ultima probă în prezența a doi profesori asistenți. Este un caz cu un final fericit”, a declarat inspectorul școlar general adjunct, Claudia Barna, președinta Comisiei de examen, pentru monitorulneamt.ro.

Tot în Neamț au fost înregistrate, însă, și două cazuri de fraudă: un candidat a fost surprins pe hol cu telefonul în mână, după ce a cerut să meargă la baie, iar unui altuia i-a sunat telefonul în timpul examenului.

Elevii prinși că au comis fraude nu mai au voie să participe la următoarele două sesiuni de Bacalaureat.

Primele rezultate ale examenului vor fi publicate pe 3 iulie, până în 12.00. Între 4 și 6 iulie se vor soluționa contestațiile, iar pe 7 iulie se vor publica rezultatele finale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`