”Ne-am săturat de cât aţi furat!”, ”Nu plecăm acasa! Morții nu ne lasă!”: 70.000 de români au ieșit în stradă în a doua seară de proteste (VIDEO)

”Ne-am săturat de cât aţi furat!”, ”Nu plecăm acasa! Morții nu ne lasă!”: 70.000 de români au ieșit în stradă în a doua seară de proteste (VIDEO)

În total, peste 70.000 de oameni au ieşit în stradă, atât în Bucureşti cât şi în marile oraşe ale ţării. Au cerut schimbarea întregii clase politice. Rând pe rând, românii au protestat la Sibiu, Cluj Napoca, Braşov, Constanţa, Alba Iulia, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Focşani sau Botoşani, informează B1 TV. Au cerut tehnocraţi în fruntea ţării, eradicarea corupţiei dar şi construirea de spitale în loc de catedrale şi biserici, iar de fiecare dată când au întâlnit în drum un echipaj al salvării sau al pompierilor, s-au oprit şi l-au aplaudat.

„Bucureşti, nu uita, Iaşiul e de partea ta! Colectiv, nu uita, Iaşiul e de partea ta!”, s-a scandat la Iași.

„Murim, salvăm toată România!”, au strigat oamenii la Galați.

În Bistrița oamenii au scandat: „Jos mita!”

Şi la Craiova , aproximativ 3 mii de oameni au ieșit în stradă. Au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor din clubul Colectiv și au scandat lozinci împotriva clasei politice. „Acesta e doar începutul”, au strigat, la unison, craiovenii.

„Nu mai sta aici. Stai degeaba. Du-te acasă”, s-a auzit la Timișoara.

La Timişoara, prezenţa în Piaţa Operei a lui Beniamin Lup, cunoscut ca organizator al mitingurilor liberale, i-a iritat pe demonstranţi.

”Deșteaptă-te române! Nu lăsa pe mâine!”, au spus portestatarii la Sibiu.

”Protestez împotrivă la toată corupția ce se întâmplă aici în România pentru că așa nu se mai poate. Trebuie o schimbare”, a spus un protestatar din Sibiu.

Oamenii au mai scandat ”România-i ţara mea! Nu vă bateţi joc de ea!”, ”Uniţi salvăm toată România!” și ”Vrem spitale, nu catedrale!

”Vrem altă clasă politică și cei care sunt acum la onducere să fie sub incidența legii lustrației 25 de ani să nu mai auzim de ei”, a afirmat un alt protestatar.

Tot în Sibiu, oamenii au mai strigat: ”Nu plecăm acasa! Morții nu ne lasă!”

”Ne-am săturat de toate relele care se întamplă la noi în țară și pentru că chiar e destul și ne vrem țara înapoi”, a afirmat o altă persoană prezentă la protestele din Sibiu.

Mitingul de la Cluj-Napoca, la care au participat peste 3.000 de persoane, s-a încheiat cu un moment de reculegere în memoria victimelor.

Peste 500 de persoane, cei mai mulţi tineri, s-au adunat în faţa Prefecturii Braşov. Acestea au scandat ”Vrem guvern tehnocrat!”.

Şi constănţenii au fost solidari cu victimele din Clubul Colectiv. La fel în Bacău, Alba Iulia, Botoşani, Focşani.

Cei nemulțumiți au strigat ”Ne-am săturat de cât aţi furat!”, ”PSD şi PNL, aceeaşi mizerie! și ”Veniţi cu noi! Nu daţi înapoi!”

La Caracal poliţia a luat pe sus un protestatar.

Peste 200 de persoane s-au adunat, pentru a doua zi consecutiv, şi în centrul municipiului Ploieşti, într-o manifestaţie spontană împotriva clasei politice.

70.000 de români au ieșit în stradă în a doua seară de proteste

#DIRECT_ONE_zi2biy#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)