NATO anunță finalizarea actualizării tehnice a sistemului antirachetă Aegis de la Deveselu. Sistemul THAAD va fi acum retransferat

NATO anunță finalizarea actualizării tehnice a sistemului antirachetă Aegis de la Deveselu. Sistemul THAAD va fi acum retransferat
sursă foto: digi24.ro

Sistemul de apărare antibalistic american Aegis Ashore din România instalat în baza de la Deveselu, în județul Olt, a fost actualizat din punct de vedere tehnic, informează NATO, potrivit defenseromania.ro.

WOW, E SEXY MAMA! ȘI-A FĂCUT DE RÂS BĂIATUL! INCREDIBIL CUM A FOST FILMATĂ! TOȚI BĂRBAȚII POFTESC LA EA! (GALERIE FOTO)

„Sistemul de apărare antibalistică NATO de tip Aegis instalat în România a finalizat vineri procesul de actualizare tehnică. Actualizarea, implementată inclusiv sistemelor antibalistice Aegis de tip naval, nu conferă nicio capabilitate ofensivă instalaţiei de tip terestru” din România, precizează Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat de presă publicat pe site-ul organizaţiei.

SOȚIA LUI MIHAI CONSTANTINESCU, ÎN LACRIMI, DE DURERE! DIN PĂCATE, A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

Actualizarea tehnică se înscrie în Abordarea Adaptivă Etapizată la nivel European a SUA în domeniul apărării balistice (US European Phased Adaptive Approach), anunţată în septembrie 2009, precizează Alianța.

EA ESTE CEA MAI SEXY FEMEIE DIN ARMATĂ! I-A INNEBUNIT PE TOȚI ȘI ACUM S-A DEZBRĂCAT PENTRU PREȘEDINTE! (GALERIE FOTO)

„În timpul procesului de actualizare tehnică, Statele Unite au respectat angajamentul în materie de apărare antibalistică faţă de NATO prin instalarea temporară a Terminalului Zonei de Apărare la Mare Altitudine (Terminal High Altitude Area Defense, THAAD) la baza Deveselu.

Transferul sistemului THAAD la Deveselu a fost doar temporar, în timp ce sistemul Aegis a fost dezactivat. Sistemul THAAD va fi acum retransferat, conform planificării.

Sistemul Aegis al NATO se concentrează în continuare pe potenţiale ameninţări din afara spaţiului euro-atlantic. Este un sistem pur defensiv”, mai arată comunicatul NATO.

Așadar, lucrările de actualizare au fost prevăzute încă din septembrie 2009, când a fost anunțat calendarul de implementare a sistemului SUA de apărare antirachetă în Europa într-o abordare nouă, adaptivă, în etape (EPAA / European Phased, Adaptive Approach to Ballistic Missile Defense). Desfăşurarea sistemului defensiv THAAD în România a avut caracter temporar, acesta fiind planificat să rămână operaţional doar până la finalizarea lucrărilor de actualizare a sistemului anti-rachetă Aegis Ashore, mai scrie defenseromania.ro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`